Schuurmans Afbouwsystemen BV

Klant
Schuurmans Afbouwsystemen BV
Opdracht
Recruitment van een Commercieel Manager

SalesSupply werft razendsnel commercieel manager afbouw voor Schuurmans Afbouwsystemen BV: “SalesSupply voegt de daad bij het woord”

Over Schuurmans Afbouwsystemen BV

Betrouwbaar vakmanschap: dát is waar de succesformule van Schuurmans Afbouwsystemen BV al meer dan 55 jaar op stoelt. In deze periode heeft het landelijk opererende bedrijf, dat gespecialiseerd is in metal-stud-systemen en tegelwerken voor de zakelijke markt, zorgvuldig deskundigheid opgebouwd. Dat heeft geleid tot veel vaste klanten (zoals hotels en ziekenhuizen) — en daarmee tot een waarborging van continuïteit. Wat een succesvol project voor Schuurmans Afbouwsystemen BV inhoudt? Voldoening, vertrouwen en een langdurige relatie. Vanuit diezelfde gedachte hecht het bedrijf waarde aan het opleiden van de eigen medewerkers én mensen die in de branche willen instromen.

De behoefte

Schuurmans Afbouwsystemen BV zocht een commercieel manager afbouw. Het initiële wervingstraject was geresulteerd in een zeer vervelende ervaring. Het bedrijf investeerde vervolgens opnieuw in recruitment, maar wel met een andere aanpak. Géén recruitmentpartijen meer die strooien met cv’s en kandidaten amper doorlichten, besloot Schuurmans Afbouwsystemen BV. Het was tijd om te werken met recruiters die de werving voor een functie op dit niveau écht aan zouden kunnen.

De oplossing

Tijdens een Google-zoektocht op vrijdagmiddag kwam SalesSupply als eerste partij naar voren. De website straalde zóveel vertrouwen en deskundigheid uit dat Schuurmans Afbouwsystemen BV contact opnam. Binnen 10 minuten belde SalesSupply terug. Na het weekend volgde een persoonlijk bezoek dat zeer positief verliep. Schuurmans Afbouwsystemen BV was overtuigd: bij SalesSupply was de opdracht in goede handen.

De voordelen van SalesSupply

  • Betrokken senior recruiters met branchekennis
  • Eerlijke, professionele en duidelijke communicatie
  • Efficiënt en succesvol recruitmentproces

“In mijn ervaring staat SalesSupply voor twee zaken: goed luisteren en doen wat je belooft,” zegt Jan van Acquoy, directeur en mede-eigenaar van Schuurmans Afbouwsystemen BV. “Toen Leon en Peter bij ons langskwamen, lieten ze mij eerst aan het woord. Ze schreven mee en vatten vervolgens heel goed samen wat ik zocht. Daarnaast wilden ze niet ‘even’ de klus binnenhalen, maar echt bekijken of wij de juiste match waren. Ze eindigden de meeting met een duidelijke belofte: ‘Over enkele dagen krijg je een reactie, elke vrijdag rapporteren we de resultaten tot dan toe en binnen drie weken hebben we een passende kandidaat gevonden.’”

In tegenstelling tot andere partijen voegde SalesSupply de daad bij het woord: “Ik had dit soort woorden al zo vaak gehoord. Maar bij SalesSupply zijn het geen loze beloftes. We hebben het traject prettig doorlopen en Peter heeft écht een goede match voor ons gevonden. Onze commercieel manager afbouw werkt hier nu enkele maanden. Om het in de terminologie van SalesSupply te stellen: success delivered!”

“Hun senioriteit kwam heel duidelijk naar voren”

Dat SalesSupply een gesprekspartner op niveau is, merkte Jan al tijdens de eerste meeting. “Leon en Peter hadden onze website uitvoerig bekeken. En toen ik vakinhoudelijke zaken uitlegde, merkte ik dat zij onze branche kennen. Ze zetten mijn verhaal meteen om naar heldere feiten en stelden waardevolle vragen.”

Dit maakte het mogelijk om razendsnel op gedetailleerd niveau te schakelen over de functie. “Hun senioriteit kwam heel duidelijk naar voren. Op het moment dat ze de deur uitliepen, had ik een euforisch gevoel. Ik dacht: als Leon en Peter een voorbeeld zijn voor de bedrijfsvoering van SalesSupply, dan zit het goed. En dat was ook zo!”

“De communicatie is eerlijk, professioneel en duidelijk”

Als directeur maakt Jan graag verbinding tussen mensen. Hij vindt het belangrijk om iedereen op de juiste plek te zetten. Zo enthousiasmeert hij zijn team en bewaakt iedereen samen de kwaliteit. Voor Jan was het dan ook een verademing dat SalesSupply soortgelijke waarden heeft: “De communicatie is eerlijk, professioneel en duidelijk. Dat is een groot verschil met de doorsnee recruiter, die ik eigenlijk niet eens een recruiter kan noemen. Bij veel bureaus gaat het echt alleen om de vergoeding die ze krijgen. Zij hebben geen inhoudelijke kennis en zijn vaak ook helemaal niet betrokken.”

Een ander punt waarop de recruiters van SalesSupply zich onderscheiden? Zij hebben zelf jarenlang in sales en management gewerkt. “Daar heb ik zeker de voordelen van ervaren,” zegt Jan. “Binnen een mum van tijd had Peter vier goede kandidaten gevonden. Ik vond dat best weinig, maar hij had grondig onderzoek gedaan en wist zeker dat de juiste kandidaat ertussen zat. In eerste instantie twijfelde ik, maar Peter kwam met onderbouwde argumenten om toch het gesprek aan te gaan. Niet om mij te overtuigen, maar omdat hij zelf uitvoerige voorgesprekken had gevoerd met de kandidaten.”

“Je wéét gewoon dat de recruiters er voor je zijn”

Omdat het wervingstraject vlot verliep, heeft Jan maar voor een korte periode samengewerkt met SalesSupply. “Dat is natuurlijk geweldig, maar ik vond het ook heel jammer,” zegt hij. “Ik had SalesSupply wel wat langer willen meemaken! Als je met zo weinig vragen en zoveel zekerheid de juiste kandidaat met de juiste skills vindt, ben je goed in je vak.”

Als Jan in de toekomst een gelegenheid ziet om de handen weer ineen te slaan, twijfelt hij er niet aan om dit te doen: “Wij hebben meer vacatures in te vullen, maar SalesSupply werft alleen kandidaten voor sales- en executive functies. In het begin dacht ik zelfs dat zij ook voor deze opdracht te hoog gegrepen waren. Maar toen Leon hoorde dat wij een commercieel manager voor de bouwsector zochten, bleek dat zij ons graag wilden helpen om deze vacature in te vullen.”

Of Jan SalesSupply zou aanbevelen? “Absoluut. Meteen! Je wéét gewoon dat de recruiters er voor je zijn. Niet alleen wanneer alles van een leien dakje gaat, maar ook als zaken anders lopen dan verwacht. Dat is nog niet voorgekomen. Maar áls er ooit iets gebeurt en ik bel Peter omdat ik recruitmenthulp nodig heb, stapt hij zó in de auto om de volgende acties met mij uit te stippelen. Daar ben ik van overtuigd!”

“De gemiddelde recruitmentpartij stuurt je binnen een halve dag een stapel cv’s — samen met de voorwaarden en een vermelding van het bedrag dat je moet betalen. Daar was ik echt een beetje klaar mee. SalesSupply pakt het héél anders aan. De senior recruiters luisteren goed, zijn betrokken en vinden snel de juiste match!”

Naam organisatie: Schuurmans Afbouwsystemen BV

Website: https://schuurmansas.nl

Success Delivered

Volg ons op