IT-headhunter:
laat onze senior recruiters jouw C-level executive of manager met IT-kennis werven


IT-bedrijven die zich met werving en selectie moeten bezighouden, hebben het niet makkelijk. IT-professionals liggen sowieso niet voor het oprapen. Maar als je een C-level executive of manager zoekt die óók nog eens ervaring in de IT-sector heeft, kan je spreken van een vrijwel onmogelijke uitdaging. Zulke gespecialiseerde topmensen hebben doorgaans al een baan. En bij hun huidige werkgever zitten zij best op hun plek. Zie ze dus maar eens te bewegen tot een heuse sprong in het diepe: een overstap naar jouw bedrijf. Dat kan je in deze kandidatenmarkt niet alleen. Daarom wendde jij je tot Google. Je voerde termen in als 'IT headhunter', 'ICT recruitment', 'ICT executive search', 'executive IT-vacatures invullen' en 'ICT-recruiters'. En misschien ook wel regionaal georiënteerde termen, zoals 'executive IT recruitment Amsterdam' of 'executive ICT-recruiter Rotterdam'.

Aan resultaten geen gebrek. Maar daardoor zag je je ook geplaatst voor het alom bekende 'bomen-en-bos-probleem': als elk IT-recruitment-bureau beweert het beste te zijn, wie kan jou dan helpen met het vinden van de meest geschikte IT-professionals op executive of managementniveau? Dáárvoor heb je gespecialiseerde headhunter-recruiters nodig. Senior experts die precies weten hoe zij een C-level executive search efficiënt moeten uitvoeren én die ruime ervaring hebben met werving en selectie voor de ICT-sector. Korter gezegd, de executive recruiters van SalesSupply!

Neem contact met ons op

IT executive search: hoe vind je de managers en executives die jij zoekt?

De manager of executive voor de IT-branche die jij zoekt, is niet de eerste de beste. Je zoekt een expert die ervaring heeft met leidinggeven. Misschien wil je dat jouw nieuwe hire minimaal drie jaar een team heeft aangestuurd dat aan hem of haar moest rapporteren. Of je neemt graag een C-level executive aan die minstens 10 jaar in een board heeft gezeten.

Wíe een kandidaat precies heeft aangestuurd, maakt een enorm verschil. Waren dat salesmensen? IT-specialisten? Middle-managers? En wáár heeft de kandidaat dat precies gedaan? Start-ups, scale-ups en corporates kennen elk een totaal eigen constructie, omgeving, hiërarchie en bedrijfscultuur. Breng je een executive van een multinational naar een scale-up, dan is een regelrechte ramp vaak het gevolg.

Los van de grootte van een bedrijf is ervaring in de ICT-sector natuurlijk een cruciale eis. Maar daar houdt het waarschijnlijk niet bij op. Jij zoekt een talent dat specifieke ICT-kennis heeft, bijvoorbeeld omtrent cloudtransities, ERP-pakketten, AI-oplossingen, SaaS-software of FinTech.

Daarnaast zoek je iemand die communicatief sterk, ondernemend en prestatiegericht is. Jouw nieuwe manager of C-level executive moet een gesprekspartner binnen het MT zijn. En misschien ook wel een sparringpartner van de eigenaar. Wellicht wil je ook dat deze persoon openstaat voor een aandeelhouderschap.

Een duidelijke visie is óók essentieel: jouw nieuwe manager of executive moet een beeld hebben van waar de markt staat en waar deze zich naartoe beweegt. Een diepgaand begrip van de doelgroep en een goed oog voor trends zijn daarom onontbeerlijk.

En om het schaap-met-vijf-poten-profiel maar even compleet te maken: jouw nieuwe manager of executive moet naast dit alles ook breed onderlegd zijn. Een country manager IT of een ICT-business-unit-manager dient bijvoorbeeld ook het nodige te weten van HR, marketing, processen en logistiek.

De vraag is: waar vind je iemand die alle belangrijke vinkjes kan zetten? En áls je dit talent al vindt, hoe zorg je dan dat hij of zij geïnteresseerd raakt in jouw vacature?

ICT-recruitment-bureau vs. executive-search-bureau met ervaring in de ICT-sector

De beste IT-professionals óf uitstekende executives met IT-kennis?

Wie IT-vacatures wil invullen, krijgt vaak te maken met de nodige uitdagingen. Gaten in het team, functies die — ondanks de drie maanden oude LinkedIn-vacature — maar niet opgevuld worden, kostbare mishires: het kost allemaal veel tijd en geld én het belemmert je felbegeerde groei.

Ondertussen blijft de arbeidsmarkt zeer krap en creëert de accelererende ICT-sector alleen maar nóg meer banen. Want de cloud-, ERP- en AI-initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Het gevolg: nóg meer schaarste op recruitmentgebied.

Veel ICT-bedrijven gaan daarom op zoek naar een ICT-recruitment-bureau. Maar is dat eigenlijk wel de juiste keuze voor een executive search? Je zoekt immers helemaal geen IT-professional, zoals een ontwikkelaar of programmeur. Kan je dus niet véél beter werken met een headhunter-bureau dat ruime ervaring heeft met het werven van managers en executives voor de ICT-sector?

SalesSupply: senior (ICT-)headhunters met executive ervaring en sales-skills

'Senior executive met sales-skills werft senior executive met IT-ervaring': dát is hoe je de aanpak van SalesSupply in een notendop kan omschrijven. Elk van onze recruiters heeft 20+ jaar management-, sales- en recruitment-ervaring. Daarom luisteren kandidaten naar ons. Sterker nog, talenten op management- en C-level-niveau willen vaak alleen praten met een recruiter die op hun niveau kan communiceren. Dát kunnen wij als geen ander. Daarbij begrijpen wij de ICT-sector, omdat we vaak recruiten voor ICT-bedrijven. Van de (veranderende) connotaties rondom de termen 'managed services' en 'consultancy' tot de problemen met betrekking cyber-security: wij kunnen erover meepraten.

En hebben we hun aandacht eenmaal gewekt, dan pitchen en verkopen we jouw vacature en bedrijf razendsnel. Onze sales-skills zijn in het hedendaagse recruitmentlandschap onmisbaar, want recruitment is sales geworden. Nu kandidaten het voor het kiezen hebben, is een flinke dosis overtuigingskracht crucialer dan ooit. Pitch je een vacature níet kort en krachtig? Dan zijn de beste kandidaten weg. En dan heb je al dat arbeidsintensieve selectiewerk voor niets verricht.

'Sales' betekent in deze context overigens veel meer dan alléén pitchen. Wij bouwen ook een band op met de kandidaat om vertrouwen te creëren. Eerst achterhalen we waarom iemand wil overstappen. Weinig managers en executives delen zomaar waarom ze in hun huidige functie niet helemaal gelukkig zijn. Maar wij zorgen dat we die belangrijke informatie verdienen. Daarnaast treden onze senior recruiters tijdens het traject óók op als consultants wanneer dat nodig is, zowel voor kandidaten als voor de opdrachtgever. Wanneer zij behoefte hebben aan begeleiding, kunnen ze rekenen op coaching en advies vanuit ons!

ICT-werving en selectie voor executive functies: binnen 3 weken een geschikte kandidaat vinden?

Dat is onze garantie aan jou. Wij zetten onze 20+ jaar ervaring, ons uitgebreide netwerk en onze kennis van de ICT-sector graag in om een geschikte kandidaat voor je te vinden. Snel en efficiënt. Zodat jouw bedrijf verder kan groeien met het juiste talent!

Wil je meer weten over onze aanpak? Of bespreek je graag hoe een samenwerking eruitziet?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op