Executive-search-bureau:
vind toptalent met senior recruiters

Jij wilt een senior management- of directiefunctie invullen. Je zoekt bijvoorbeeld een sales-manager, een general manager of (non-)executive directors. Eenvoudig is anders, want de arbeidsmarkt is veranderd. Het wervingsproces is vaak slepend en tijdrovend, zeker wanneer het gaat om een traject op dit niveau. Toptalent hééft tegenwoordig vaak al een baan en is dus niet zomaar te porren voor een overstap. Om die reden zoek je een ervaren executive-search-bureau dat van wanten weet. Jouw executive-search-opdracht besteed je immers niet uit aan de eerste de beste.

Je eerste stop: Google. Daar heb je termen ingevoerd als 'headhunter-bureau', 'executive recruitment' en 'executive-search-bureaus'. De resultaten stroomden vanuit alle richtingen binnen. Wat blijkt? Veel headhunting-partijen beloven gouden bergen. En die zien er goed uit. Maar welk bureau kan jou nu écht helpen bij het snel, efficiënt en goed invullen van jouw executive search?

Je senior management-team aanvullen met een nieuwe executive: hoe doe je dat?

Op eigen houtje headhunten... wat komt daarbij kijken?

Van general management tot specialistische sales-, management- en directiefuncties: talent is schaars en moeilijk te werven. Ga je zelf met headhunting aan de slag, dan loop je al gauw tegen de nodige obstakels aan.

Allereerst moet je honderden cv's doorworstelen. Een arbeidsintensieve taak die je — met een beetje geluk — een handvol potentiële kandidaten oplevert. Vervolgens moet je een vaardigheid toepassen die tegenwoordig essentieel is binnen headhunting: de kunst van het verkopen.

Werving heeft namelijk niets meer met hr te maken. Het is pure sales geworden. Want alleen door je vacature uitstekend te pitchen en verkopen, kan je jouw ideale senior management-professional verleiden tot een overstap. Dat moet je ook nog eens in no-time doen, want kandidaten hebben meer te doen. Verknal je de pitch, dan zijn ze weg. En dan heb je het moeizame werving- en selectietraject uiteindelijk voor niets doorlopen.

Bezit jij de juiste sales-skills?

Wil je een executive-search-opdracht invullen, dan moet je over sales-skills beschikken. Alleen daarmee kan je de functie bondig en aantrekkelijk pitchen. De vraag is: bezit jij zulke vaardigheden? Of kan je een executive search liever overlaten aan doorgewinterde sales-recruiters die weten wat acquisitie is?

Op naar headhunting-succes met een ervaren executive-search-bureau!

Junior vs. senior: wat zoek je in een headhunter?

Even terug naar de gouden bergen die je aantrof tijdens je Google-zoektocht. Het gemiddelde executive-search-bureau beweert dat het de ideale kandidaat voor je vindt. Maar hoe weet je eigenlijk wíe een headhunter daar precies voor gaat inzetten? De kans is reëel dat een bureau met een grote naam regelmatig junior recruiters op pad stuurt. En zij kunnen ontzettend veel talent hebben. Maar als je net uit de schoolbanken komt, kan je een directeur of manager dan overtuigen om een prachtig contract te verscheuren en een sprong in het diepe te nemen?

Senior kandidaten nemen piepjonge recruiters meestal niet serieus, omdat deze de autoriteit en ervaring missen om een gesprek op niveau aan te gaan. Daarom kun je een executive-search-opdracht liever overlaten aan zeer ervaren recruiters die zélf geopereerd hebben op executive niveau. Kort gezegd, aan de senior professionals van SalesSupply!

Wij hebben elk meer dan 20 jaar ervaring in management en sales. Onze ervaring zetten wij in om kandidaten op het senior-management- en directieniveau te werven. En we staan nooit stil. Je kan SalesSupply met gerust hart een vooruitstrevend executive-search-bureau noemen: is er een zinvolle nieuwe ontwikkeling, dan omarmen wij deze graag. (Op Marketingfacts lees je waarom Salessupply's Leon AI verwelkomt en niet aan uitsterven doet.)

Onze senior consultants én recruiters spreken de taal van jouw kandidaat

Onze kracht? Die zit in de combinatie van senioriteit en sales-skills. Wij zitten op dezelfde golflengte met de executive kandidaten die onze opdrachtgevers zoeken. En daarom boeken we keer op keer resultaat.

Een directeur of manager met 10+ jaar ervaring treedt alléén in gesprek met een headhunter die dezelfde taal spreekt. Onze senior recruiters kunnen dat, omdat zij allemaal soortgelijke posities bekleed hebben.

Van 10 klantbezoeken per week afwerken tot complexe KPI's interpreteren: dergelijke taken stonden op onze eigen to-do-lijsten toen wij in sales- en management-functies werkten. Specialistische kennis hebben we dus in overvloed. En die zetten we nu in het gehele headhunting-proces in. We treden op als recruiters, maar ook als consultants — naar jou als opdrachtgever én naar de kandidaat. Want bijna iedereen kan op bepaalde momenten wel wat begeleiding gebruiken.

Het resultaat van onze aanpak is dat kandidaten op directie- en management-niveau ons serieus nemen. Omdat we onze sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend, zien zij ons als hun gelijke. En dan beschikken we ook nog eens over de sales-skills die nodig zijn om jouw openstaande functie effectief te pitchen!

Interim management-bureau of executive search voor de lange termijn?

Is snelheid geboden bij het vinden van jouw nieuwe executive? Dan zoek je misschien naar een interim management-bureau, gespecialiseerd in jouw sector. Want ja, een interimmer is een noodoplossing. Maar een regulier recruitment-proces, waarbij je talent werft dat op zoek is naar een langetermijnuitdaging, kost nu te veel tijd. Toch?

Bij SalesSupply is dat niet zo. Wij combineren kwaliteit met snelheid. Die instelling wortelt in onze salesachtergrond (binnen sales en acquisitie staat accuraat handelen centraal) en onze ervaring met de huidige markt (als je kandidaten een week laat wachten, verliezen ze interesse en kaapt een ander ze vaak weg).

Onze garantie luidt dus: Binnen 3 weken vinden we een geschikte kandidaat voor je.

Executive-search-bureau voor gespecialiseerde functies

Ben je op zoek naar marketing-executive-recruitment, marketing-communicatie-recruitment of ICT sales-recruitment? Oftewel, wil je toptalent werven voor een gespecialiseerde functie of binnen een specifieke sector?

Wij hebben ruime ervaring met headhunting voor marketing-, communicatie- en sales-functies binnen bepaalde sectoren, zoals ICT. We begrijpen als geen ander hoe je senior functies in complexe branches invult. Als je een slimme, deskundige specialist zoekt die jouw business écht kan doorgronden, slaan we graag de handen met je ineen.

Binnen 3 weken de perfecte kandidaat vinden met een ervaren executive-search-bureau?

Wij gaan graag met je aan de slag. Wil je meer weten over onze werkwijze of bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Success Delivered

Volg ons op