Country-manager IT en andere executive functies in de ICT-sector:
onze senior recruiters vullen ze snel in!


Ga je binnenkort uitbreiden? Of is jouw IT-bedrijf al actief over de grenzen en wil je dat allemaal goed managen? Dan heb je waarschijnlijk een vacature 'country-manager IT' uitgezet. Maar soepel gaat het wervingsproces niet bepaald. Op je LinkedIn-advertentie ontvang je weinig tot geen relevante reacties. En via andere kanalen lukt het je ook niet om het talent te vinden dat je zoekt. Vreemd? Niet bepaald. We hebben te maken met vergrijzing en een toenemend aantal parttimers. Daarom is er over de gehele breedte sprake van een krappe arbeidsmarkt. Maar in de snelgroeiende ICT-sector is het talent extra schaars. Er komen alleen maar ERP-, AI-, cloud- en fintech-oplossingen bij — en daardoor zijn er steeds meer vacatures beschikbaar.

Alleen met de hulp van een professionele recruitment-partij kan je de invulling van jouw vacature binnen afzienbare tijd realiseren. Maar wanneer je termen als 'IT-headhunter', 'executive recruiters IT', 'ICT executive search' en 'ICT-recruitment' invoert, zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Alle recruitment-bureaus en headhunters roepen dat ze jou kunnen helpen. Maar wie vindt nu écht snel een geschikte country-manager of andere executive met IT-kennis die uitstekend bij jouw bedrijfscultuur past? Dát is de specialisatie van SalesSupply!

Neem contact met ons op

Vacature country-manager IT of managing director: welk talent past bij de functie én bij jouw bedrijf?

Jij wilt een executive met de nodige ervaring aannemen. Een ondernemende, prestatiegerichte expert die een team van werknemers kan leiden en die jouw bedrijf de komende jaren naar een hoger niveau kan tillen. Of je nu een country manager, een business-unit-manager, een marketing-manager, een sales-manager of een commercieel directeur zoekt, jouw nieuwe hire moet flink wat in huis hebben. Denk aan hbo- of wo-werk- en -denkniveau, een goede beheersing van het Nederlands en Engels en een specifieke mate van senioriteit. Misschien wil je dat een kandidaat minimaal drie jaar lang leiding heeft gegeven aan mensen die aan hem of haar rapporteerden. Of je zoekt een C-level kandidaat met tenminste 10 jaar management-ervaring.

Je wilt waarschijnlijk ook dat jouw nieuwe leidinggevende een bepaalde groep medewerkers heeft aangestuurd, zoals IT'ers of sales-mensen. Daarbij maakt het een wereld van verschil of een kandidaat ervaring heeft binnen een corporate, bij een start-up of bij een scale-up. Want als iemand gefloreerd heeft bij dé corporate marktleider binnen jouw veld, is het nog maar de vraag of deze persoon in een start-up kan aarden. Vaak is dat helemaal niet het geval.

Daarnaast is het strategische denkvermogen van cruciaal belang. Heeft een kandidaat bijvoorbeeld ervaring met (her)structurering of het begeleiden van een organisatietransitie? Wat is zijn of haar visie op de status quo, de ontwikkelingen in de markt en de trends? Dat soort zaken zijn enorm belangrijk bij het aannemen van een executive.

Bovendien wil je dat een kandidaat veel brede kennis bezit, bijvoorbeeld over HR, marketing, processen en logistiek. Een manager of C-level executive moet immers veel coördineren en een goede gesprekspartner binnen het MT zijn. Misschien vind je het tevens belangrijk dat hij of zij een sparringpartner voor de eigenaar is. En wellicht zoek je zelfs iemand die de ambitie heeft om op den duur aandeelhouder te worden.

De vraag is: hoe werf je zo'n expert?

Country-manager NL, Verenigd Koninkrijk óf andere regio gezocht? SalesSupply vindt de juiste kandidaat!

Executive-search-opdracht in de ICT: wie durft de uitdaging aan?

In één woord: SalesSupply. Sterker nog, wij vinden binnen 3 weken een geschikte kandidaat voor je. Dat is onze garantie aan jou. Kúnnen wij dat in deze krappe arbeidsmarkt, waar talent enorm schaars is en doorgaans al een prima baan hééft? Jazeker. Onze recruiters zijn zelf seniors met 20+ jaar ervaring in management, sales en recruitment. Daardoor krijgen wij kandidaten om de tafel die met andere recruiters niet eens willen praten. Zij nemen ons serieus omdat we dezelfde taal spreken. Want ook wíj hebben met het executive-bijltje gehakt. We hebben zelf leidinggegeven aan teams. Wij zijn bekend met de ambities, uitdagingen en kansen waar jouw ideale kandidaat mee te maken heeft. En daarom neemt deze ons serieus.

Zijn wij een IT-recruitment-bureau? Ja en nee. Wij werven heel vaak succesvol voor ICT-bedrijven. Daarom weten we ontzettend veel van de ICT-sector en kunnen we op niveau met jou én met kandidaten praten over dit complexe vakgebied. Maar we werven nadrukkelijk geen developers, programmeurs en ander technisch talent. Zoekt jouw ICT-bedrijf echter executive of sales-talent, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Want dat is onze specifieke focus!

Senioriteit + management-ervaring + sales-skills = effectieve werving

Onze diepgaande sales-skills zetten we in om jouw vacature snel en effectief te pitchen aan de kandidaat. En om niet alleen de functie, maar ook jouw bedrijf te verkopen. Dat is keihard nodig, want je vraagt een executive talent om zijn of haar contract te verscheuren om een onzeker nieuw avontuur aan te gaan bij jouw bedrijf. Daar is flink wat overtuigingskracht voor nodig. En natuurlijk ook een dosis vertrouwen.

Wij weten hoe we goede kandidaten over de streep moeten trekken. Allereerst zorgen we dat onze gesprekken met hen snel de diepte in gaan. Natuurlijk bekijken we of iemand alle must-haves bezit. Maar laten we eerlijk zijn: het is niet héél moeilijk om te bepalen of een kandidaat aan de harde eisen voldoet om in aanmerking te komen voor de functie van country manager Nederland, Verenigd Koninkrijk of een andere regio. Het echte recruitment-werk begint daarna eigenlijk pas. Dán beoordelen we namelijk of een kandidaat de juiste soft skills bezit. Daarvoor zetten we onze uitgebreide mensenkennis in, die we in meer dan twee decennia hebben opgedaan.

Past het verhaal van de kandidaat binnen jouw overkoepelende plaatje (vacature plús bedrijfscultuur)? Kan deze persoon jouw dienst of product écht doorgronden? En is hij of zij een goede match qua visie, waarden en communicatiestijl? Als we deze vragen allemaal positief kunnen beantwoorden, stellen we de kandidaat aan je voor!

Binnen 3 weken een country-manager IT of andere executive voor je ICT-bedrijf vinden?

Onze executive recruiters zetten hun ervaring, brede netwerk, recruitment-expertise en kennis van de ICT-sector in om een effectieve executive search uit te voeren. Binnen 3 weken vinden zij een geschikte kandidaat voor je. Dat is onze garantie aan jou.

Ben je benieuwd naar de kansen en mogelijkheden die we jou kunnen bieden op executive-recruiting-gebied? Of ga je graag direct een samenwerking met ons aan?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op