Fintech-sales-recruitment:
vind de juiste kandidaat met senior sales-recruiters

In de nationale en internationale markt komen er steeds meer fintech companies bij. Zowel start-ups als scale-ups groeien als kool en hebben grootse ambities. En waar groei is, zijn vacatures. Maar de arbeidsmarkt is enorm krap. Zéker in een zo'n gespecialiseerd segment. Zoek jij steengoed sales- of business-development-talent met diepgaande kennis van financial technology? Waarschijnlijk ben je dan aan het googlen geslagen. Je voerde termen in als 'fintech sales-manager', 'fintech account-manager', 'fintech-recruitment-agency' ‘ICT-recruitment’, ‘ICT-recruitment-bureau’ en 'fintech-sales-recruitment'. Misschien wil je Engelstalig talent aannemen en zocht je daarom ook op termen als 'combined experience sales fintech' of 'fintech business developer with understanding of the market'.

Al gauw zag je door de bomen het bos niet meer. Je kwam het ene na het andere recruitment-bureau tegen. Allemaal beloven ze gouden bergen. Maar wie heeft de ervaring, kennis en vaardigheden om snel een geschikte kandidaat voor jóu te vinden? Daar is namelijk nogal wat voor nodig. Goede salesmensen die zich binnen de fintech-sector kunnen bewegen, zijn namelijk niet makkelijk te vinden. En zelfs áls je ze op het spoor bent, is het een hele klus om hun interesse te wekken. Zij hebben in de regel namelijk al een goede baan. Wie krijgt hen zover om hun huidige contract in te ruilen voor een sprong in het diepe (lees: een overstap naar jouw bedrijf)?

Daar heb je senior recruiters met ijzersterke sales-skills voor nodig. Experts die jouw vacature én je bedrijf in no-time aan goede kandidaten weten te verkopen. Oftewel, de recruiters van SalesSupply die hun 20+ jaar sales-, management- en recruitment-ervaring graag voor je inzetten!

Neem contact met ons op

Wie zoek je: een junior sales-professional óf het sales-schaap met de 5 poten?

Laten we eerlijk zijn: een sales-professional die net om de hoek komt kijken, is niet de persoon die jij zoekt. Mensen kunnen nóg zo getalenteerd zijn, maar als ze net uit de schoolbanken komen, hebben ze nog een hele leerweg te gaan. En jij wilt op volle kracht vooruit met je fintech-bedrijf. Accelereren door acquisitie: dát moet jouw ideale kandidaat kunnen. Daar zijn ervaring en kennis voor nodig.

Begrijpelijk dus dat je een waslijst aan eisen hebt. Jouw nieuwe sales-talent is resultaatgericht, communiceert moeiteloos met klanten én met alle lagen binnen je organisatie en zet (lauw)warme leads om naar sterke prospects. De perfecte kandidaat heeft bovendien een bewezen trackrecord in het aanjagen van new business. Gedegen kennis van fintech is een must, evenals een netwerk binnen de sector. En als je een complexe dienst verkoopt, is het ook wenselijk dat een kandidaat de kunst van consultative selling beheerst.

Eigenlijk zoek je het sales-schaap met de vijf poten. Is dat veel gevraagd? Zeker. Maar alleen iemand met deze skillset kan significant bijdragen aan jouw groeistrategie. De vraag is: hoe werf je zulk talent?

Wat zoek je: 'leading fintech recruitment agencies' óf ervaren sales-recruiters met diepgaande fintech-kennis?

Een leading recruitment agency met een indrukwekkend logo ziet er misschien verleidelijk uit. Maar gaat de uitspraak 'hoe beroemder, hoe beter' in deze context eigenlijk wel op? De realiteit is dat je bij grote recruitment-bureaus vaak niet van tevoren weet welke recruiter jouw opdracht gaat oppakken. En de kans is behoorlijk groot dat dit iemand op junior-niveau is. Nu kan deze persoon ontzettend getalenteerd zijn, maar het is de vraag of jij wilt dat jouw belangrijke wervingstraject iemands vuurdoop is. En of de doorgewinterde sales-professional die jij zoekt, de junior recruiter in kwestie serieus neemt.

Daarnaast is het verstandig om te bedenken of je wel een fintech recruitment agency zoekt. Werk je niet liever met een recruitment-partij die gespecialiseerd is in het werven van sales-professionals én die dat vaak voor fintech-bedrijven gedaan heeft? Dat is in dit geval de sweet spot. En laat dat nu het snijvlak zijn waarop SalesSupply opereert!

Wij beheersen het vak van ICT-sales-recruitment als geen ander. Onze senior recruiters hebben veel ervaring met het invullen van sales-vacatures voor fintech-organisaties. Elk van hen heeft in de afgelopen twee decennia een rugzak vol sales-, management- en recruitmentervaring gecreëerd. En die rugzak komt uitstekend van pas bij de werving van de sales-expert die jij graag wilt aannemen.

Waarom heeft human resources senior sales-recruiters nodig?

Tegenwoordig begeven we ons in een kandidatenmarkt. Talenten hebben het voor het zeggen. Zij verwachten dat potentiële werkgevers de rode loper voor hen uitrollen. Als je je afspraken niet nakomt of traag reageert (en daardoor het momentum verliest), zijn ze weg. En wie een vacature niet razendsnel weet te pitchen, is een goede kandidaat voorgoed kwijt. Recruitment heeft daarom nog maar weinig met HR en alles met sales te maken. Goede sales-recruiters die hun vak verstaan, zijn onontbeerlijk. En dat maakt het cruciaal dat HR de handen ineenslaat met hen. (Niet voor niets gaf onze directeur Leon op Frankwatching 5 tips om de samenwerking tussen deze partijen te verbeteren.)

'The fintech industry' kent géén geheimen voor SalesSupply

Wil je een medior of senior sales-professional werven voor je fintech-bedrijf, dan is het wel zo handig dat je werkt met een recruiter die de taal van jouw kandidaat spreekt. Onze recruiters bezitten gespecialiseerde kennis, zowel op fintech- als op sales-gebied. Zij begrijpen dat jij een sales-talent zoekt dat jouw business écht kan doorgronden. En ze kunnen op niveau praten over de complexe onderwerpen die binnen jouw sector spelen.

Fintech-sales-recruitment met SalesSupply = werving + begeleiding + flexibiliteit

Werk je met ons, dan treden wij op als recruiters en consultants. We begeleiden jou én de kandidaat tijdens het gehele traject. Hebben jullie coaching of advies nodig? Geen probleem. Door onze ruime kennis en ervaring kunnen wij deze als geen ander bieden.

Daarnaast stellen we ons flexibel op. Kan een kandidaat alleen met ons afspreken op een avond of weekenddag? Wij doen graag een stapje extra. Zo helpen we jou om je doelstellingen snel en efficiënt te behalen.

Werken met een sales-recruitment-agency dat fintech begrijpt en jouw vacature goed invult?

Binnen 3 weken vinden wij een geschikte kandidaat voor je. Dat is onze garantie aan jou.

Wil je weten wat een samenwerking met SalesSupply jou kan opleveren? Verken je graag eens de kansen en mogelijkheden van onze sales-recruitment? Of ga je het liefst direct met ons aan de slag?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op