IT-business-developer en andere salesfuncties in de ICT-sector:
vul ze snel in met gespecialiseerde senior recruiters!


Heeft jouw IT-bedrijf een roadmap waarin het verkopen van innovatieve oplossingen of nieuwe producten cruciaal is? Zoek je daarom een IT-business-developer die alles op alles zet om de gestelde doelen te behalen? Een expert in acquisitie van nieuwe klanten die sterke relaties kan opbouwen en jouw (software)oplossingen écht weet te verkopen? Maar staat jouw LinkedIn-advertentie met als titel 'vacature IT-business-developer' al een tijdje te verpieteren op het anders zo drukke sociale medium? Dan ben je in aanraking gekomen met een probleem waar veel andere IT-bedrijven ook tegenaan lopen: de enorm krappe arbeidsmarkt.

Door de vergrijzing en het toenemende aantal parttimers is talent schaars. Daar komt bij dat de ICT-sector groeit als kool. De ERP-, cloud-, AI- en Fintech-oplossingen vliegen je om de oren. En waar groei is, zijn banen. Het gevolg: er komen steeds meer vacatures bij. Zonder professionele recruitment-hulp vul je die tegenwoordig dus maar moeilijk in. En daarom ben jij waarschijnlijk — net als vele anderen — aan het googlen geslagen om een goede recruitmentpartij te vinden. Wat blijkt? Aan ICT-recruiters geen gebrek. De vraag is: wie kan jou helpen om een business-developer met diepgaande sales-skills én ICT-kennis te vinden die uitstekend binnen jouw bedrijfscultuur past?

Dát is de specialisatie van SalesSupply!

Neem contact met ons op

Vacature IT-business-developer: wie zoek je?

Salesfuncties in de IT invullen is geen makkelijke taak. Of je nu een IT-business-developer, een accountmanager, een salesmanager of een salesconsultant zoekt, jouw nieuwe talent moet het nodige in huis hebben. Allereerst zijn er de basics, zoals hbo- of wo-werk- en -denkniveau, een minimum van 3-5 jaar saleservaring binnen de IT en een goede beheersing van het Nederlands en Engels.

Maar je wilt óók dat een kandidaat een bewezen succesvol trackrecord heeft als het gaat om new business sales. En dat moet aantoonbaar zijn. Hoevéél new business heeft iemand binnengehaald? Wat waren de targets die daarbij hoorden? Welke aanpak heeft in de praktijk gewerkt? En aan wie heeft de kandidaat verkocht? Een corporate doelgroep geniet vaak de voorkeur — en het is helemaal ideaal als jouw nieuwe hire zich binnen die doelgroep richtte op C-level-executives. Dit betekent immers dat deze persoon gesprekken op een bepaald niveau kan voeren én een breed netwerk van potentiële klanten heeft.

Dan zijn er ook nog bepaalde vaardigheden en karaktereigenschappen die een kandidaat meebrengt. Je wilt graag iemand aannemen die ondernemend, prestatiegericht, energiek, overtuigend, communicatief sterk en een tikkeltje competitief is. Het vermogen om te werken met targets is een must. En jouw nieuwe salestalent moet zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.

Daarnaast is het belangrijk dat een kandidaat kennis van de IT-sector, een goede algemene ontwikkeling en een bepaalde visie op de markt heeft. Waar staan we nu en waar bewegen we naartoe? Welke trends kunnen we verwachten en hoe gaan we daarmee om? Als iemand zulke vragen kan beantwoorden, kun je hem of haar ook met een goed gevoel het 'salesveld' in sturen.

Zoek je een kandidaat die consultative selling in de vingers heeft? Dan heb je iemand nodig die de sales- én communicatieve vaardigheden heeft om een dienst adviserend te verkopen. En dat is niet zo makkelijk, want in tegenstelling tot een product kun je de doelgroep niet 'even' een zintuiglijke ervaring van een dienst bezorgen. Een dienst blijft abstract, tenzij een salestalent hem leven in weet te blazen — hetzij met woorden, hetzij met een prachtige presentatie.

Kortom, je vacature bevat een waslijst aan eisen. Maar hoe vind je in deze arbeidsmarkt nu een kandidaat die een perfecte match is? Als je deze al vindt, is het nog maar de vraag of deze een overstap naar jouw bedrijf wil overwegen. Salestalent hééft in de regel namelijk al een goede baan. Hoog tijd voor een samenwerking met professionele senior recruiters, dus!

Hoe vind jij het sales-schaap met de 5 poten? Met de hulp van SalesSupply!

Sales-recruitment is vandaag de dag niet makkelijk. Maar voeg je er een sectorfocus (ICT) aan toe, dan lijkt het een onbegonnen taak. Probeer je ICT-sales-recruitment zelf te tacklen, dan kost dit je veel tijd en moeite. En meestal levert het weinig tot niets op. Werken met een SaaS sales-recruiter of een partij die zich bekwaamd heeft in fintech-sales-recruitment? Dat is vaak veel verstandiger!

De realiteit is namelijk dat je talent niet alleen moet vinden, maar ook moet overtuigen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zonder onweerstaanbaar aanbod kom je er niet. Maar zelfs als je dat wél hebt samengesteld, ben je nog amper halverwege. Het is namelijk cruciaal om je vacature en je bedrijf razendsnel te pitchen. Waarom? Jouw ideale kandidaat staat niet te springen om zijn of haar huidige contract (en de bijbehorende zekerheden) te verscheuren. Je moet een sprong in het diepe (lees: een switch naar jouw bedrijf) binnen een mum van tijd héél aantrekkelijk maken. Wat je daarvoor nodig hebt? Sales-skills en jarenlange ervaring met recruitment. En laat dát nu de gouden combinatie zijn die SalesSupply biedt!

SalesSupply: profiteer van 20+ jaar ervaring in sales, management en recruitment

Er zijn legio IT-recruitment-bureaus. Zoek je developers die nieuwe software ontwikkelen? Programmeurs die innovatie naar een hoger niveau tillen? Ander IT-talent dat jouw huidige oplossing in technisch opzicht kan managen? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om met 'klassieke' IT-recruiters te werken.

Maar als je sales- of executive talent voor de ICT-sector zoekt, dán ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben heel veel ervaring met het werven van sales- en executive professionals voor IT-bedrijven. In die zin doen wij dus aan ICT-recruitment. Wij hebben echter wel voor deze specifieke focus gekozen. Daarom zetten we de termen 'IT' en 'ICT' in deze context vaak tussen haakjes. Onze (ICT-)recruiters zijn senior experts met 20+ jaar ervaring in sales, management en recruitment. Omdat wij eerder met het gespecialiseerde 'IT-recruitment-bijltje' gehakt hebben, begrijpen we óók jouw complexe sector en business. En daarom luisteren kandidaten vaak wel naar ons, terwijl ze andere recruiters de eerste zin niet laten afmaken.

Onze gesprekken met kandidaten gaan snel de diepte in. Wij bekijken niet alleen of iemand vinkjes achter de must-haves kan zetten (eerlijk is eerlijk: dat is geen 'hogere recruitment-wiskunde'). Wat we vooral beoordelen, is of een kandidaat de juiste soft skills bezit. Met onze uitgebreide mensenkennis — die we in meer dan twee decennia hebben opgebouwd — bekijken wij of iemands verhaal binnen jouw volledige plaatje (vacature én bedrijfscultuur) past.

Begrijpt een kandidaat jouw dienst of product? Past deze persoon qua waarden, visie en communicatiestijl binnen je team? En heeft hij of zij de sales-skills om je bedrijf te helpen groeien? Alleen als we deze vragen met een 'ja' kunnen beantwoorden, stellen we de kandidaat aan je voor!

Binnen 3 weken een business-development-expert mét ICT-kennis vinden?

Als je met ons samenwerkt, is dat onze garantie aan jou. Onze sales-recruiters zetten hun senioriteit, recruitment-expertise, brede netwerk en ruime kennis van de IT-sector in om jouw vacature efficiënt in te vullen.

Wil je bespreken wat SalesSupply voor jouw IT-bedrijf kan betekenen? Of sla je graag direct de handen ineen met ons?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op