Headhunter Rotterdam:
snelle werving en selectie met senior recruiters

Van het centraal station tot het Maritiem District: het leven in Rotterdam is bedrijvig en snel. Dat is niet anders wanneer het om de werving en selectie van senior managers en directeuren gaat. Snelgroeiende bedrijven hebben vaak in rap tempo nieuw talent nodig. Hét knelpunt: de huidige arbeidsmarkt. In de regel hebben goede executives momenteel al een baan waarmee ze aardig tevreden zijn. Zie hun interesse dan maar eens te wekken. De hulp van professionele executive recruiters is geen overbodige luxe. Daarom heb je termen als 'headhunter Rotterdam', 'headhunters Nederland', ‘werving en selectie directiefuncties Rotterdam’ en ‘executive recruiting Rotterdam’ gegoogeld.

En wat blijkt? Aan aanbod geen gebrek. Maar welk headhunter-bureau (ook wel 'executive-search-bureau' genoemd) voegt de daad bij het woord? Wie werkt met zulke ervaren headhunter-recruiters dat jouw vacature gegarandeerd snel wordt ingevuld?

Van middelgrote bedrijven tot multinationals: hoe werf je snel en efficiënt de juiste expert?

Werving in Rotterdam: kantoor-, supply-chain- en vele andere functies

Als dé havenstad van Nederland staat Rotterdam bekend om zijn logistiek en techniek. Bouwbedrijven, machinebouwers, elektrotechnische bedrijven, industriële automatiseerders, petrochemie-bedrijven, offshore-organisaties: waar jouw specialisatie ook ligt, de nieuwe manager of C-level executive die jij zoekt, moet specifieke kennis van jouw vakgebied hebben. Als jij goederenstromen coördineert of de supply chain in goede banen leidt, moet een leidinggevende daar immers het nodige van afweten. En natuurlijk moet hij of zij óók vele andere hard en soft skills bezitten — van ruime ervaring tot uitstekende communicatie vaardigheden.

Eigenlijk zoek je dus het schaap met de vijf poten. Maar áls je dat al vindt (een speld in een hooiberg!), hoe beweeg je zo'n talent dan tot een overstap naar jouw bedrijf?

Data-gedreven werving óf headhunting als mensenwerk?

Data en AI slim gebruiken om een C-level executive search te ondersteunen? Daar zijn wij helemaal voor (zoals je ook kunt lezen in het artikel van onze directeur Leon op Marketingfacts!). Maar uiteindelijk is headhunting wél mensenwerk. Zo dien je eerst een band op te bouwen met een kandidaat. Je moet het ijs breken, zijn of haar vertrouwen winnen en begrijpen wanneer snelle of juist rustige communicatie gewenst is. Hoe wij dat geleerd hebben? Door onze jarenlange ervaring op salesgebied en door wekelijks tientallen verkoopgesprekken te voeren.

Wil een kandidaat praten over waarden, toekomstdromen en ambities? Dan gaan wij daarin mee. Zitten we tegenover een feitelijk persoon die helemaal geen behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek? In dat geval komen we meteen to-the-point en laten we merken dat wij ons huiswerk gedaan hebben. We geven bijvoorbeeld aan dat we begrijpen op welk carrièrepunt deze kandidaat zich bevindt om direct uit te leggen waarom jouw vacature dé perfecte volgende stap is.

Kort gezegd, we zetten onze mensenkennis én sales-skills in om de functie in no-time te verkopen. In de huidige arbeidsmarkt is dat nodig. Want als je met topkandidaten in contact staat, moet je hun interesse wekken. Je beweegt ze niet zómaar tot een overstap. Daar zijn pitch- en verkoopvaardigheden voor nodig. En na 20+ jaar ervaring in management- en sales-functies beheersen onze recruiters die als geen ander.

De juiste recruiter: vacatures goed invullen met senior experts die óók optreden als consultant

Een vacature goed invullen is een vak apart. Daar komt veel bij kijken. We noemden reeds ervaring, mensenkennis en sales-skills. Maar ook een stukje begeleiding is vaak onontbeerlijk.

Wanneer we een kandidaat hebben gevonden die bij de functie én binnen jouw bedrijfscultuur past, stellen we deze aan je voor. Daarop volgt uiteraard een proces dat jij met de kandidaat doorloopt. Wij hebben gemerkt dat zowel kandidaat als opdrachtgever hier vaak best wat begeleiding bij kunnen gebruiken. Die bieden wij dan ook graag. Waar nodig treden we niet alleen op als headhunters, maar ook als consultants.

Headhunter Rotterdam: de beste kandidaten vinden via een effectieve executive search

Elk van onze senior recruiters heeft zelf 20+ jaar ervaring in management- en sales-functies. Dit betekent dat wij op niveau kunnen communiceren met jouw ideale kandidaat. We hebben zelf immers soortgelijke functies bekleed. Hierdoor zien zij ons als waardige gesprekspartners. Waar zij andere recruitment-partijen niet toevertrouwen waarom ze een overstap misschien overwegen, krijgen wij dit soort informatie vaak wél te horen. Want wij spreken dezelfde taal!

Daarnaast beschikken we over ruime ervaring met werving en selectie in binnen- en buitenland. Inmiddels hebben wij in iedere regio in Nederland succesvol recruitment-opdrachten vervuld. Ons netwerk heeft een enorme reikwijdte. Bovendien zijn we bekend met belangrijke regionale aandachtspunten. Dat geldt voor Rotterdam, maar ook voor andere steden (zie bijvoorbeeld onze pagina's 'headhunter Amsterdam' en 'headhunter Utrecht').

Wellicht nog belangrijker: onze opdrachtgevers opereren in uiteenlopende branches, waardoor er bijna geen sector of vakgebied is dat wij niet kennen. Zoek je een senior manager of directeur met expertise in jouw veld, dan kunnen wij razendsnel tot de kern komen om jouw vacature efficiënt in te vullen.

Ook in deze arbeidsmarkt binnen 3 weken een geschikte kandidaat vinden?

Dát is onze garantie aan jou! Wil je meer weten over onze aanpak? Of bespreek je graag wat we voor jou kunnen betekenen?

Success Delivered

Volg ons op