ICT-recruitment-bureau:
kies voor specialisatie en vind snel jouw perfecte sales- of executive kandidaat


ICT-bedrijven die talent willen werven, hebben vaak een taaie klus voor de boeg. Een toenemende vergrijzing, steeds meer parttimers, steeds meer beschikbare banen in de groeiende ICT-sector: zulke externe factoren zorgen dat talent almaar schaarser wordt. En toch lijkt de ICT-sector onstuitbaar, want nieuwe ERP-, SaaS-, cloud- en AI-oplossingen schieten zo ongeveer in alle hoeken van de wereld uit de grond. ICT-bedrijven met een groeidrang gaan dan ook massaal op zoek naar een goed ICT-recruitment-bureau, bijvoorbeeld door termen als 'werving en selectie IT', 'IT-vacatures invullen' of (als je regionaal zoekt) 'IT-recruitment Amsterdam' of 'IT-recruitment Rotterdam' te googlen. Maar is dat wel de juiste keuze?

Dat hangt er maar nét van af. Zoek je programmeurs, ontwikkelaars, IT-managers of ander ICT-personeel? Dan heb je ICT-werving in de klassieke zin van het woord nodig. Een doorgewinterde ICT-recruiter van een goed IT-recruitmentbureau kan in zo'n geval waarschijnlijk de juiste kandidaat voor je vinden. Maar als je op zoek bent naar sales- en executive kandidaten voor je ICT-bedrijf, heb je andere experts nodig: senior recruiters met diepgaande kennis van de ICT-sector. Díe vind je bij SalesSupply!

Neem contact met ons op

IT-recruitment-bureau óf recruiters met ICT-specialisatie: de kracht van focus

Schieten met hagel, dát wil je niet. Een generiek IT-recruitment-bureau helpt je bij het invullen van allerlei IT-functies: van programmeurs tot software-developers. Als je dergelijke experts zoekt, moet je niet bij SalesSupply zijn. Wij focussen ons namelijk alléén op het invullen van sales- en executive functies. En daar zijn we goed in. Elk van onze recruiters heeft 20+ jaar ervaring in sales, management en recruitment. Handig? Zeker. Want wanneer je een medior of senior sales- of executive functie binnen de ICT-sector wilt invullen, heb je recruiters met diepgaande en gespecialiseerde kennis nodig.

Zoek je hoogopgeleide (ICT-)professionals? Werk met een (IT-)recruitment-bureau!

Wat SalesSupply níet is? Een dertien-in-een-dozijn IT-recruitment-bureau. Daarom zetten wij 'ICT' en 'IT' vaak tussen haakjes wanneer we de termen in combinatie met het woord 'recruitment' gebruiken. Want ja, we hebben ontzettend veel ervaring met recruitment voor IT-bedrijven. In die zin doen wij dus aan ICT-recruitment. Maar: wij hebben gekozen voor een specifieke focus. Onze ervaren (ICT-)recruiters werken vanuit ons (IT-)recruitment-bureau om de beste (IT-)professionals te vinden. De vertaling daarvan: onze senior sales- en executive recruiters zetten hun 20+ jaar ervaring in sales, management en recruitment in om een salesexpert of executive voor jou te werven die diepgaande kennis heeft van de IT-sector.

Specialisatie #1: Sales-recruitment voor de IT-sector

Ben je op zoek naar Fintech-sales-recruitment of een SaaS sales-recruiter, bijvoorbeeld omdat je je team wilt verrijken met een salesmanager, accountmanager of IT business developer? Verstandig, want sales recruitment is vandaag de dag sowieso al niet makkelijk. Dus de ICT-sales-recruitment-klus eigenhandig klaren, dát is vaak onbegonnen werk. Goede salesmensen met ICT-kennis hebben in de regel al een goede baan. Zie ze daarom maar eens te overtuigen om hun contract te verscheuren en een nieuwe uitdaging aan te gaan bij jouw start-up of scale-up. Als je ze al zover krijgt om milde interesse te tonen in je vacature, is dat een overwinning. Bewezen succesvolle salestalenten komen alléén op gesprek als je een onweerstaanbaar aanbod doet én dat razendsnel aan ze pitcht.

Wat je daarvoor nodig hebt? Sales-skills waar iedereen 'u' tegen zegt én jarenlange ervaring met recruitment. Waarschijnlijk beschik je hier zelf niet over. Goed nieuws: dat geldt wél voor onze recruiters. Zij begrijpen kandidaten en spreken hun taal. En daarom is de kans zeer groot dat jouw ideale kandidaat ons een kans geeft — óók wanneer zij andere recruitmentpartijen gepasseerd hebben.

Specialisatie #2: Executive search voor IT-bedrijven

Functies voor managers en (C-level-)executives zijn er in overvloed, zéker in de IT-sector. Zoek je een business unit manager, een commercieel directeur, een commercieel manager of een country manager IT? Dan is jouw executive search allerminst eenvoudig. Je zoekt immers het schaap met de vijf poten. Jouw toptalent moet specifieke managementervaring hebben (een scale-up heeft bijvoorbeeld niet veel aan een executive die alleen een corporate omgeving aankan). Actuele kennis omtrent managementstijlen en IT is onontbeerlijk. En de juiste kandidaat past ook qua persoonlijkheid bij jouw bedrijfscultuur.

Het vinden van zo'n expert is al een hele prestatie. Maar áls dit je al lukt, hoe trek je dan zijn of haar aandacht? Net als bij salesfuncties is het cruciaal om direct een zéér aantrekkelijk aanbod te doen. Maar executives en managers verwachten ook dat je dit op een bepaalde manier naar ze communiceert. Zij willen een persoonlijk gesprek met een gelijkgestemde voeren. Onze senior (ICT-)recruiters snappen dat, omdat zij zelf jarenlang in leidinggevende posities gewerkt hebben. Daarom hebben ze bij dergelijke kandidaten een flinke streep voor!

Senior IT-recruitment-consultants: profiteer van een rugzak vol sales-, management- en recruitment-ervaring

Elke vacatureomschrijving bevat de zogeheten ankerpunten of must-haves. Wil je controleren of een kandidaat aan zulke eisen voldoet? Dat is geen hogere wiskunde. Het échte recruitmentwerk begint eigenlijk pas daarna. Want bezit een kandidaat die op papier de perfecte match is, óók de juiste soft skills? Alleen senior recruitment-consultants kunnen dat beoordelen. Hoe? Met inzet van hun uitgebreide ervaring en mensenkennis bekijken zij of het verhaal van de kandidaat binnen jouw volledige 'bedrijfsplaatje' (vacature plús cultuur) past.

Onze recruiters zijn hier door de jaren heen enorm bedreven in geraakt. Elk van hen heeft 20+ jaar ervaring in sales, management en recruitment. Het resultaat: wij komen tijdens gesprekken heel snel tot de kern. Begrijpt de kandidaat jouw diensten of producten? Is deze persoon prestatiegericht genoeg om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Past dit talent qua visie, waarden en communicatiestijl binnen jouw team? Alleen als we dergelijke vragen met een volmondig 'ja' kunnen beantwoorden, stellen we de kandidaat aan je voor.

Wij werken overigens niet met allerlei persoonlijkheidstesten. Die zeggen namelijk véél minder dan een open en helder gesprek van mens tot mens!

Werken met een (ICT-)recruitment-bureau dat zich alléén focust op sales- en executive talent?

Werving en selectie binnen de IT-sector is lastig, maar niet onmogelijk. Wil jij dat we binnen 3 weken een geschikte sales-professional of executive aan je voorstellen? Doen we. Dat is onze garantie aan jou. Onze executive en sales-recruiters zetten hun senioriteit, brede netwerk, uitgebreide kennis van de IT-sector en diepgaande sales-skills graag in om jouw vacature snel en efficiënt in te vullen.

Wil je graag eens bespreken wat een samenwerking met SalesSupply voor jouw IT-bedrijf kan betekenen? Of wil je direct de handen ineenslaan met ons?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op