Werving en selectie sales:
vind dé kandidaat met een ervaren sales-recruitment-bureau

Goede sales-managers, sales-consultants en andere sales-professionals zijn in deze markt moeilijk te vinden. Zéker als je zulk talent op medior of senior niveau zoekt. Of wanneer je wat zwaardere management-posities wilt invullen. Daar kan je best wat hulp van een sales-recruitment-bureau bij gebruiken. En daarom heb je de term 'werving en selectie sales' gegoogeld.

Daar kwam een stortvloed aan resultaten uit. Allround partijen die sales-professionals voor vaste én interim opdrachten kunnen vinden, lijken voor het oprapen te liggen. Maar: jij zoekt wat anders: standvastigheid, degelijkheid en ervaring. Een sales-talent dat jouw bedrijf helpt te groeien. En door de wol geverfde sales-recruiters die de daad bij het woord voegen door snel een geschikte kandidaat voor je te vinden. Maar hoe vind je alle elementen die jíj zoekt?

Neem contact met ons op

Bestáát de sales-manager of andere sales-professional die bij jouw functie én bedrijfscultuur past?

Kort gezegd, ja. Die bestaat. Maar we bevinden ons in een kandidatenmarkt. Zoek je een sales-director, sales-manager of andere sales-professionals, dan moet je één ding beseffen: jouw ideale kandidaat is momenteel volop aan het werk. Wachten op de bank totdat er een vacature voorbijkomt? Dat is er voor hedendaagse talenten niet bij. Zij zitten bij hun huidige werkgever vaak best goed op hun plek. Het is dus een kunst om hen tot een overstap te bewegen — áls je ze al vindt. Want je moet eerst het nodige zoekwerk verrichten. Lees: honderden cv's doorploegen om (met geluk) een handjevol potentiële kandidaten te selecteren.

Hoe sterk is jouw sales-vacature-pitch?

En dan begint het zware werk eigenlijk pas. Want kandidaten van nu verwachten dat je de rode loper voor ze uitrolt. Plus: sales- en management-vacatures vul je tegenwoordig alléén nog in met de juiste sales-skills. Kandidaten hebben het voor het kiezen, dus ze gaan op de beste pitch af: een kort en krachtig verhaal waaruit blijkt dat jóuw vacature en jóuw bedrijf de beste keuze zijn. Als je dat goed weet te vertellen, maak je kans. Maar kun je dat?

Effectieve sales-werving: waar vind je de senior recruiters of recruitment-consultants die vacatures snel invullen?

Recruitment is sales geworden. En sales is een vak — óns vak, om precies te zijn! Onze senior sales-professionals hebben elk ruime ervaring in sales- en management-functies. Al meer dan 20 jaar. Daardoor bieden wij een unieke combinatie: senioriteit + sales-skills + recruitment-expertise. De uitkomst? Succesvolle sales-werving en -selectie!

Waarom dat uniek is? Menig recruitment-bureau werkt met junior recruiters die vers uit de schoolbanken komen. Aan talent ontbreekt het hen niet. Maar hebben zij de autoriteit en ervaring om in gesprek te treden met de senior sales-talenten die jij zoekt? Kunnen zij jouw ideale sales-manager of commercieel directeur voldoende laten warmlopen voor jouw vacature? Daar is doorgaans toch écht een bak aan ervaring en kennis voor nodig.

Assessment-tools? Nee, recruitment is mensenwerk!

Om er nog een schepje bovenop te doen, maken sommige werving- en selectie-bureaus gebruik van tools om de juiste match te vinden. Handig? Niet bepaald, als je het ons vraagt.

Software en assessments zijn in onze visie een achilleshiel binnen sales-werving. Want de gemiddelde sales-professional prikt daar zó doorheen. Goede sales-recruitment is mensenwerk. Op basis van onze ervaring doorgronden wij kandidaten meestal binnen enkele minuten. We weten razendsnel of we de juiste persoon hebben gevonden. Rode vlaggen merken we op. Addertjes halen we onder het gras vandaan. We vragen namelijk heel goed dóór. Zo vinden we een geschikte kandidaat. Binnen 3 weken (dat is een garantie!). En die stellen we aan je voor.

Onze sales-recruiters spreken de taal van de kandidaat

Werken met targets, acquisitie plegen, een dozijn klanten per week bezoeken, sales-meetings ingaan, je administratie op orde krijgen als sales-manager: zulke taken stonden op onze to-do-lijstsen. Daarom weten wij van de hoed en de rand. We kunnen op niveau met kandidaten praten over KPI's en conversiecijfers — op zo'n manier dat we hun interesse weten te wekken. Oók wanneer zij 10+ jaar ervaring hebben. Omdat wij hun taak spreken, zien zij ons als hun gelijke. En daarom nemen ze ons heel serieus. Zij voelen zich begrepen.

Dát is het geheim van ons succes. Hierdoor maken we ook in deze lastige recruitment-markt de juiste connecties om jouw vacature in te vullen.

Van sales-managers tot commercieel directeuren: wij zijn het executive-search-bureau dat je zoekt

Als je een sales-manager, sales-director of commercieel directeur zoekt, heb je tijdens je Google-zoektocht misschien termen als 'executive search' of 'headhunter sales' ingevoerd. Een kleine les in werving en selectie: dit heet eigenlijk gewoon 'sales-recruitment'. Exact wat wij verzorgen!

Wil je een andere directiefunctie invullen? Ook dan kun je bij ons terecht. SalesSupply is een executive-recruitment-bureau dat zulke zoekopdrachten aankan. Of je nu je volgende hr-director óf marketing-professionals op management-niveau zoekt.

In welke regio je een kandidaat zoekt, maakt voor ons bovendien niet uit. Wij werken met opdrachtgevers over de grenzen én in alle grote steden van Nederland. Meer weten? Klik op de stad waar jij een sales- of management-professional wilt vinden:

Werving en selectie sales: binnen 3 weken een tastbaar resultaat

Werk je met ons, dan vinden wij binnen drie weken een geschikte kandidaat voor je. Gegarandeerd.

Wil je meer informatie? Of ga je graag direct met SalesSupply aan de slag?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op