Executive recruiting:
vind jouw C-level executive binnen 3 weken


Een senior management- of directievacature invullen is niet makkelijk. En toch ben jij aan een executive search begonnen. Want je zoekt een general manager, een country-manager of een nieuw directielid. Daarbij loop je aan tegen de veranderde arbeidsmarkt. Werving en selectie vormen tegenwoordig vaak een tijdrovend en slepend proces. Zéker wanneer je zelf executive recruiting uitvoert op dit hoge niveau.

Feit is dat toptalent doorgaans al een baan heeft. Hoe beweeg je iemand dan tot een overstap, waaraan de nodige risico's verbonden zijn? Een efficiënte keuze is het inhuren van een executive-search-bureau. Het liefst een partij die een bak aan ervaring heeft en van aanpakken weet. Want het versterken van je management of directie, dát besteed je niet uit aan een willekeurige partij.

Een Google-zoektocht deed je echter verdwalen in het 'online headhunters-bos'. Iedereen beweert expertise te bezitten wanneer het aankomt op de werving van bestuurders, (non-) executive directors en andere professionals in verschillende sectoren. Je wordt bijna bedolven onder de gouden bergen die ze jou beloven. De vraag is: welk bureau kan jou nou écht goed helpen bij het invullen van jouw executive search?

Executive search: zelf uitvoeren of ervaren consultants/recruiters inschakelen

DIY headhunten zonder executive search firm: effectief?

Of je nu opereert in FinTech, in ICT, in de publieke sector, in life sciences, in private equity of in een van de vele andere sectoren die Nederland rijk is, een executive search is lastig. Het schaarse talent van tegenwoordig is niet automatisch bereid om een sprong in het diepe te wagen. Als je zelf aan de slag gaat met de werving en selectie van directiefuncties, kom je gauw de nodige obstakels tegen. Je merkt bijvoorbeeld dat de reacties op je online vacature van veel te lage kwaliteit zijn. En wanneer je moedig besluit om dan maar zelf honderden cv's te doorkammen, wil je het bijltje er na een week bij neergooien. Jouw bloed, zweet en tranen leveren met een beetje geluk namelijk een handjevol potentiële kandidaten op. En als daar dé executive professional tussen zit die jij zoekt, moet je deze nog zien binnen te halen.

Daarvoor heb je een vaardigheid nodig die ook onder headhunters vrij nieuw is: je moet de functie én je bedrijf in no-time weten te verkopen. Headhunting en recruitment zijn namelijk pure sales geworden. De juiste kandidaten gaan alléén overstag als jij je vacature uitstekend pitcht en verkoopt. En snel, graag. Want als drukbezette executives hebben ze méér te doen.

Maar bezit je de benodigde sales-vaardigheden? Of schakel je toch liever ervaren executive recruiters (ook wel 'headhunter recruiters' genoemd) in?

Executive-search-bureaus mét executive recruiters: waar vind je die?

Als je een executive search uitbesteedt, wil je met de juiste headhunters werken. SalesSupply onderscheidt zich van andere bureaus door te werken met executive recruiters die zelf meer dan 20 jaar ervaring hebben in management- én sales-posities. Allereerst betekent dit dat zij de taal van de kandidaat spreken. Ze bezitten de senioriteit en kennis om op gelijkwaardig niveau te communiceren en acteren. Wij merken dat kandidaten zich daardoor serieus genomen voelen en zich openstellen om het gesprek aan te gaan. Wanneer dit eenmaal gebeurt, zetten onze recruiters hun ingewortelde sales-skills in om jouw vacature overtuigend, kort en helder te pitchen!

De juiste strategie: hoe vindt SalesSupply jouw toptalent?

In de afgelopen 20+ jaar hebben wij een flink netwerk én een uitstekende reputatie opgebouwd. Deze zetten we in om contact te leggen met de juiste doelgroep: geschikte kandidaten voor jouw management- of directiefunctie. De kandidaten die wij selecteren, zijn stuk voor stuk zeer ervaren managers en directieleden. Elk van ons heeft zelf op hun niveau geopereerd, dus in deze eerste fase boeken we direct al veel tijdwinst.

Hebben we eenmaal steengoede professionals gevonden, dan verwachten zij uiteraard een gesprek op niveau. Gezien onze ervaring en leeftijd maken wij die verwachting waar: zij zien ons doorgaans als gelijkgestemden. Vinden we een kandidaat een match voor jou, dan gebruiken we onze sales-skills om bondig uit te leggen waarom jouw vacature een uitdaging voor hem of haar is. Oók als deze persoon momenteel al een leuke leidinggevende functie heeft.

De pitch-praktijk: zó halen wij kandidaten binnen [case]

Om een voorbeeld te geven: een van onze opdrachtgevers, een middelgrote Nederlandse technische dienstverlener, was op zoek naar een echte hands-on business-unit-directeur met 10+ jaar leidinggevende ervaring. Technische bagage was cruciaal, want dit talent moest ook de werkvloer begrijpen en inspireren.

Wij kenden een divisiedirecteur van een beursgenoteerde technische multinational. Onze opdrachtgever was vele malen kleiner, dus je zou zeggen dat dit níet de ideale kandidaat was. Maar wij wisten dat hij niet meer lekker op zijn plek zat. Naar eigen zeggen was hij te veel bezig met 'Excel-management'. Ook voelde hij een te grote afstand tot de werkvloer. Wij herinnerden ons dat hij had aangegeven de band met de mensen te missen. Daarom focusten we ons daarop in onze pitch.

Het resultaat? Een zeer kort, maar succesvol recruitmentproces. Inmiddels zit deze kandidaat in de raad van bestuur van onze opdrachtgever!

'Long-term' of 'interim solutions'? Snel aan de slag met de juiste kandidaat

Misschien moet je jouw executive search heel snel uitvoeren en denk je daarom dat een interim-management-bureau onvermijdelijk is. Het is een noodoplossing, omdat je verwacht dat een regulier headhunting-proces nu te tijdrovend is. Want kost het niet aanzienlijk veel tijd om talent te werven dat een langetermijnuitdaging wil aangaan?

Niet als je SalesSupply in de arm neemt. Wij combineren snelheid en kwaliteit — een aanpak die wortelt in onze salesachtergrond, want binnen acquisitie en sales draait het om accuraat handelen. Daarnaast leert de ervaring met de huidige markt dat je kandidaten tegenwoordig simpelweg geen week meer kan laten wachten. Dan is de kans namelijk groot dat ze interesse verliezen en dat een concurrent hen wegkaapt.

Wijk dus niet uit naar interim-management omdat je geen andere uitweg ziet. Een executive search met ons levert je vast personeel op — met de snelheid waarmee andere partijen 'interim solutions' vinden. Onze garantie: binnen 3 weken dragen we een geschikte kandidaat aan!

Executive recruiting met resultaat: aan de slag met een bureau dat jarenlange ervaring heeft?

Wil je meer weten over onze werkwijze? Of bespreek je graag eens wat jouw headhunting-opties zijn?

Success Delivered

Volg ons op