ICT-sales-recruitment:
vul vacatures succesvol in met senior sales-recruiters

Jouw ICT-bedrijf groeit. En daarom zoek je sales-talent. De nieuwe aanwinst voor jouw salesteam is niet zómaar iemand. Jij wilt een proactieve, ambitieuze sales-professional aannemen die new business binnenbrengt, uitstekend samenwerkt en jouw organisatie naar het volgende niveau tilt. In deze markt is zo'n expert niet makkelijk te vinden. Daarom heb je termen als 'ICT-sales-recruitment', 'SaaS sales-recruiter' of 'werving en selectie sales' ingevoerd in Google. Want bij het vinden van jouw nieuwe IT-sales-talent kun je best wat deskundige hulp gebruiken.

Al gauw zag je door de bomen het bos niet meer. Een overvloed aan partijen beweert jouw ideale kandidaat te kunnen vinden. Maar welk sales-recruitment-bureau heeft écht de expertise, jarenlange ervaring en vaardigheden om iemand te vinden die bij jou past — zowel qua cv als persoonlijkheid?

Neem contact met ons op

Sales, ICT en recruitment: zijn die begrippen nog wel verenigbaar?

Sales-ervaring + kennis van de ICT-branche = de perfecte match

ICT-sales-recruitment is een vak apart. Je hebt namelijk een waslijst aan eisen. Het is cruciaal dat jouw nieuwe sales-director, sales-executive, accountmanager of sales-consultant hieraan voldoet. Want jij zoekt een resultaatgerichte expert van het hoogste kaliber. Iemand die moeiteloos communiceert met jouw klanten en alle lagen binnen je organisatie; die (lauw)warme leads omzet naar sterke prospects; die een bewezen trackrecord heeft in het aanjagen van new business; die diepgaande kennis van ICT heeft; en die óók een netwerk binnen de ICT-sector heeft. Daarnaast is het wenselijk dat een kandidaat de kunst van consultative selling beheerst, aangezien je een complexe dienst verkoopt.

Alleen iemand met deze competenties kan daadwerkelijk bijdragen aan jouw groeistrategie. Maar waar vind je zulk talent?

Hoe haal je jouw nieuwe sales-director, sales-consultant of accountmanager binnen?

Werving en selectie zijn in het huidige klimaat lastig. Jouw perfecte match zit niet te wachten totdat er een interessante vacature voorbijkomt. Goede sales-professionals hebben momenteel een baan waar zij best tevreden mee zijn. Daarom moet je ze echt bewegen tot een overstap. En daar komt behoorlijk wat bij kijken. Een reuze aantrekkelijk aanbod is bijvoorbeeld onmisbaar. Maar daarmee ben je er niet. Tegenwoordig moet je een vacature aantrekkelijk pitchen. Als je het aanbod namelijk niet op de juiste manier brengt, haken kandidaten alsnog af.

Effectieve ICT sales-recruitment nodig? Werk met senior sales-recruiters

Jouw vacature én bedrijf verkopen? Doen we (met 20+ jaar ervaring op zak)!

We begeven ons in een kandidatenmarkt. De talentvolle experts die jij zoekt, hebben het voor het zeggen. Zij verwachten dat je de rode loper voor hen uitrolt — oftewel, dat je je afspraken nakomt en altijd snel reageert om het momentum te behouden. (Wil je weten hoe de samenwerking tussen hr en recruiters verbeterd kan worden? Onze directeur Leon gaf 5 tips op Frankwatching.)

Ook is het essentieel dat je niet alleen je vacature, maar ook je bedrijf verkoopt aan de kandidaat. Hoe je dat doet? Met een ijzersterke pitch. 'Kort en krachtig' is het motto!

Kort gezegd, recruitment is sales geworden. Het inschakelen van doorgewinterde sales-recruiters is dus een absolute must. Zeker als je bedenkt dat jouw concurrenten óók azen op ICT-sales-talent.

Het goede nieuws: sales-recruitment is ons vak! Elk van onze senior recruiters heeft meer dan 20 jaar ervaring in sales en management. Onze kennis en expertise zetten wij dagelijks in om onze opdrachtgevers te helpen bij het invullen van hun vacatures. Dat doen we nog steeds met veel enthousiasme en deskundigheid. En natuurlijk bewegen we mee met de tijd: wij omarmen nuttige nieuwe ontwikkelingen graag. (Op Marketingfacts legde SalesSupply's Leon uit waarom hij AI verwelkomt.)

Software, cloud en SaaS: wij vinden de sales-executive die jouw corebusiness snapt

Medior en senior sales-professionals werven voor ICT-bedrijven, dáárvoor is gespecialiseerde kennis nodig. Wij hebben hier ruime ervaring mee. Veel van onze opdrachtgevers zijn actief in de ICT-sector, dus wij hebben eerder met het ICT-bijltje gehakt. Daarom begrijpen we als geen ander dat jij een slimme sales-expert zoekt die jouw business kan doorgronden.

Tijdens het gehele traject treden wij op als recruiters én consultants — richting jou én de kandidaat. We begeleiden beide partijen van a tot z. Dit betekent dat we advies en coaching bieden als dat nodig is. Daarbij zijn we flexibel. Als een kandidaat bijvoorbeeld alleen op een avond of weekenddag met ons kan afspreken, dan is dat geen probleem. Wij doen graag een stapje extra om jouw doelstellingen te behalen.

Daarnaast communiceren wij met kandidaten op hun niveau. Door onze eigen sales- en management-ervaring spreken we immers hun taal. En daarom vullen we jouw vacature snel en efficiënt in. Wáár je ook iemand zoekt, want we werken met opdrachtgevers in alle grote steden van Nederland én over de grenzen.

Wil je hier meer over weten? Klik op de stad waar jij een sales-professional zoekt:

Snel sales-executives of andere sales-professionals vinden?

Wij vinden binnen 3 weken een geschikte kandidaat voor je. Dat garanderen we.

Wil je meer informatie over een potentiële samenwerking? Of ga je graag direct met SalesSupply aan de slag?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op