ICT executive search:
vertrouw je C-level- of management-vacature toe aan senior recruiters met 20+ jaar ervaring

 

In de ICT-sector gaan de ontwikkelingen razendsnel. De start-ups en scale-ups schieten uit de grond. Cloud, SaaS, AI, ERP: de ene nieuwe oplossing volgt de andere op. Het gevolg: er komen méér banen bij op een arbeidsmarkt die eigenlijk al nijpend genoeg is. Ondertussen zet de vergrijzing zich door en groeit het aantal parttimers. Dit betekent dat het reeds schaarse talent alleen maar nóg meer in trek raakt. Zoek je een C-level executive of een manager voor je ICT-bedrijf? Dan ben je waarschijnlijk aan het googlen geslagen. Je voerde termen in als 'ICT executive search', 'ICT recruitment', 'IT-headhunter', 'IT executive search', 'werving voor hogere ICT-management-functies' en 'ICT-directie-functies invullen'.

Je initiële zoektocht leverde een golf aan resultaten op. Maar wie mogen zich met recht 'executive recruiters IT' noemen? Wie begrijpt dat jouw complexe business specifieke eisen stelt aan een kandidaat? En wie heeft de cognitieve bagage en sales-skills om jouw vacature aan het juiste executive talent te verkopen?

De senior recruiters van SalesSupply!

Neem contact met ons op

Wat zoek je écht: een IT-recruitment-bureau óf een executive-search-bureau met diepgaande IT-kennis?

Niet de beste IT-professionals, maar de beste executives en managers

Laten we eerst een misvatting uit de wereld helpen: als je een executive of manager voor een ICT-bedrijf zoekt, ben je níet op zoek naar IT-professionals. Je wilt iemand werven die specifieke ervaring heeft met leidinggeven. Misschien moet jouw nieuwe hire IT-experts of sales-professionals hebben aangestuurd. Wáár een kandidaat dit gedaan heeft, maakt veel uit. Een start-up en een corporate kennen bijvoorbeeld totaal verschillende constructies. Een executive die floreert in een multinational, kan een scale-up soms om zeep helpen. En een manager uit de zorgsector zal waarschijnlijk niet zomaar gedijen in een ICT-bedrijf. Ervaring in de IT-sector is dan ook een cruciale eis, net als kennis van het subgebied waarbinnen jij opereert — of dat nu cloud, SaaS of Fintech is.

Jouw nieuwe executive of manager dient ook een waardige gesprekspartner binnen het MT te zijn. En misschien wil je dat deze persoon tevens een sparringpartner van de eigenaar is. Een duidelijke visie is dan ook onontbeerlijk. De ideale kandidaat heeft een beeld van de huidige markt, een heldere toekomstvisie, een goed oog voor trends en een diepgaand begrip van de doelgroep. Daarnaast is hij of zij breed onderlegd. Want wat is een country manager IT of een IT-business-unit-manager zonder kennis van marketing, HR, logistiek en processen?

Werving en selectie voor ICT-vacatures is géén executive search

ICT-werving in de klassieke zin van het woord wordt uitgevoerd door een IT-recruitment-bureau dat IT-vacatures voor developers, programmeurs en andere technische talenten invult. Maar zulke recruitment volstaat in dit geval niet. Want jij zoekt het felbegeerde schaap met de vijf poten. En als je zo'n talent al weet te vinden, begint het echte (recruitment)werk eigenlijk pas. Want hoe zorg je dat deze persoon — die in de huidige markt hoogstwaarschijnlijk al een prima baan heeft — geïnteresseerd raakt in jouw vacature?

Voor een executive search binnen de ICT-sector heb je senior recruiters met sales-skills nodig. Zij begrijpen wie jij zoekt: een toptalent dat bepaalde managementstijlen beheerst, specialistische IT-kennis heeft en qua persoonlijkheid past bij jouw bedrijfscultuur. En wanneer zij je ideale kandidaat gevonden hebben, kunnen ze jouw vacature en bedrijf snel en goed pitchen. Zó goed dat deze kandidaat een sprong in het diepe (lees: een overstap naar jouw bedrijf) serieus gaat overwegen.

Waar je zulke executive recruiters met ruime ervaring in de IT-sector vindt? Bij SalesSupply! Waar je níet voor bij ons moet zijn? Het werven van IT-managers of andere IT-experts. Waar je wél voor bij ons kunt aankloppen? Het vinden van executives en sales-professionals voor je ICT-bedrijf.


SalesSupply: senior (IT-)recruitment-consultants met de juiste kennis en ervaring

Veel kandidaten op C-level- en management-niveau verkopen recruiters een nee voordat deze hun zin hebben afgemaakt. Vaak luisteren zulke kandidaten wél naar ons. Waarom? Elk van onze recruiters heeft meer dan 20 jaar ervaring in management, sales en recruitment. Wij communiceren op hun niveau en begrijpen waar hun kansen, uitdagingen en ambities liggen. Daarnaast hebben we diepgaande kennis van de ICT-sector, omdat we vaak werven voor ICT-bedrijven. Wanneer het gaat om executive search binnen de ICT, zijn we dus van alle relevante markten thuis.

Hebben we de aandacht van een toptalent gewekt, dan is het tijd om onze sales-skills in te zetten. Want de kandidaat van tegenwoordig verwacht behoorlijk veel van je. Recruitment is sales geworden. Pitch je de functie en je bedrijf níet razendsnel? Kom je je afspraken niet na? Reageer je traag? Tsja, als je de rode loper niet uitrolt, ben je de kandidaat gewoon kwijt. (Lees ook het artikel van onze directeur Leon op Frankwatching, waarin hij tips geeft om de samenwerking tussen HR en recruiters te verbeteren.)

Een ander element dat onder de noemer 'sales' valt, is het opbouwen van een band met de kandidaat. Wij achterhalen waarom iemand een overstap overweegt. Om zulke informatie naar boven te halen, moet je eerst het vertrouwen van een executive of manager winnen. Daar steken wij tijd en moeite in. En heeft de kandidaat of de opdrachtgever tijdens het traject advies nodig, dan treden wij ook op als recruitment-consultants.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij ook het vermogen om te beoordelen of een kandidaat aan ál je eisen voldoet. Harde eisen checken, dát is niet zo ingewikkeld. Maar hoe zit het met iemands soft skills? Kan de kandidaat goed communiceren met medewerkers en klanten? Deelt deze persoon jouw visie? Past dit toptalent binnen jouw zorgvuldig opgebouwde bedrijfscultuur? Onze senior executive recruiters bekijken of het verhaal van de kandidaat matcht met jouw vacature én bedrijf. Op papier, maar vooral ook 'in het echte leven'. Hoe zij dat doen? Met de mensenkennis die ze in meer dan twee decennia hebben opgedaan!

Zoek je C-level talent of managers in de ICT? Executive-search-bureau SalesSupply vindt binnen 3 weken een geschikte kandidaat!

Dat is geen streven, maar een garantie. Wij zetten onze 20+ jaar ervaring en ons uitgebreide netwerk in om snel en efficiënt een geschikte kandidaat voor jou te vinden.

Wil je meer informatie inwinnen over onze aanpak? Of bespreek je graag wat een samenwerking met SalesSupply jou kan opleveren?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op