Recruitment sales-manager:
vind binnen 3 weken een geschikte kandidaat met senior sales-recruiters


Je wilt je salesteam verrijken met een uitstekende sales-manager. Een expert die met het team kan samenwerken, de bedrijfscultuur begrijpt en jouw organisatie helpt te groeien. Maar talent vinden is niet makkelijk in deze markt. Daarom heb je termen gegoogled als 'recruitment sales-manager' en 'werving sales-manager'.

Aan werving- en selectiebureaus geen gebrek. Zo ongeveer alle partijen beweren kandidaten te kunnen vinden die qua cv en persoonlijkheid bij jou passen. Maar welk sales-recruitment-bureau heeft de jarenlange ervaring, het stevige netwerk én de vaardigheden om jou écht snel en effectief te helpen?

Werving van sales-managers: dat is zo makkelijk nog niet

De ene sales-manager is de andere niet. Jij zoekt potentiële kandidaten van het hoogste kaliber die openstaan voor een nieuwe uitdaging. Jouw ideale sales-manager is een uitstekende gesprekspartner voor alle soorten klanten, kan (lauw)warme leads omzetten naar kansrijke prospects en is bewezen succesvol in het aanjagen van new business (hij of zij heeft bijvoorbeeld een X-aantal klanten binnengehaald bij een andere werkgever). Bij voorkeur heeft deze sales-professional ook een netwerk binnen jouw sector. Verkoop je een complexe dienst, dan is kennis van consultative selling vaak onmisbaar. En uiteraard is een proactieve, resultaatgerichte instelling een must.

Dat is een flinke lijst van competenties en eisen. Maar die is wel nodig. Tenminste, als je iemand wilt aannemen die daadwerkelijk bijdraagt aan je groeistrategie. De vraag is: waar vind je dergelijk talent?

In de praktijk blijken werving en selectie lastig. Je komt vaak niet eens tot een eerste kennismaking. Want de perfecte match die jij zoekt, zit niet op de bank te wachten op een nieuwe baan. In de huidige markt zitten goede sales-professionals al op hun plek.

De harde waarheid? Of je nu een commercieel directeur of een sales-manager zoekt, de juiste sales-professionals liggen niet voor het oprapen. Het inschakelen van ervaren sales-recruiters is daarom geen overbodige luxe. Sterker nog, in het huidige landschap is het voor veel bedrijven een randvoorwaarde voor het vinden van de juiste kandidaat!

Recruitment sales-manager: werk met salesexperts die óók recruitment-consultants zijn

Wil je je salesteam aanvullen met een steengoede sales-manager? Dan is het allereerst belangrijk om te accepteren dat recruitment nu sales is geworden. Talent is níet meer naarstig op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wil je dat jouw ideale kandidaat zelfs maar een overstap overweegt, dan moet je met een enorm aantrekkelijk aanbod komen. En als je dat niet op de juiste manier brengt, wek je alsnog geen interesse.

Wat dit betekent? Je moet je vacature én je bedrijf aan de kandidaat verkopen met een ijzersterke pitch. Bovendien verwachten talentvolle kandidaten dat je de rode loper voor hen uitrolt. Dit houdt onder andere in dat je continu snel reageert om het momentum te behouden. En dat je niet op het laatste moment de afspraken verandert. (Lees de 5 tips van onze directeur Leon voor een betere samenwerking tussen hr en recruiters op Frankwatching.)


Dat zijn best wat randvoorwaarden voor succes. Daarom heb je voor de werving van een sales-manager tegenwoordig echt een sales- én recruitment-expert nodig. Een professional die voor jou als opdrachtgever kan bemiddelen.

En laat sales-recruitment nu ons vak zijn! Als doorgewinterde sales-experts treden wij op als recruiters en consultants — richting opdrachtgevers én kandidaten. We begeleiden beiden door het proces van a tot z. We adviseren en coachen waar nodig. En moeten we een stapje extra doen om jouw doelen te behalen, dan maken wij daar geen probleem van. Kan een kandidaat bijvoorbeeld alleen een afspraak inplannen in het weekend of in de avond, dan doen we dat.

Bovendien spreken wij de taal van de kandidaat en weten we jouw vacature overtuigend te pitchen. Zo vullen wij vacatures in!

SalesSupply: gespecialiseerd sales-recruitment-bureau met 20+ jaar ervaring

Iedereen kan claimen een sales-recruitment-bureau te zijn. Maar voor jou is het vooral belangrijk om te weten hoe ervaren en deskundig de recruiters écht zijn. Je wilt waarschijnlijk niet dat het invullen van jouw vacature (een van) hun eerste opdracht(en) is. En het is wenselijk dat zij diepgaande recruitment- én sales-kennis hebben. Want sales-recruitment is een vak apart.

Wij bezitten de expertise die je zoekt om jouw vacature(s) succesvol in te vullen. De ingrediënten voor onze sales-recruitment-succesformule: senioriteit + sales-skills. Waarom deze combinatie zo goed werkt? Een sales-manager met een decennium ervaring wil alléén met een recruiter praten op een bepaald niveau. Wij hebben in soortgelijke posities gewerkt en onze sporen in het bedrijfsleven verdiend. Met 20+ jaar ervaring in onze 'professionele rugzak' weten we de interesse van zulke kandidaten te wekken. Zij zien ons als gelijken: mensen die hun taal spreken en hun ambities en doelstellingen doorgronden.

Daar komt bij dat we over de sales-vaardigheden beschikken die nodig zijn om jouw vacature en bedrijf te pitchen. Wat zoek je nog meer in sales-recruiters?

De passende kandidaat vinden voor jouw sales-manager-vacature?

Wij vinden een geschikte kandidaat voor je binnen 3 weken. Gegarandeerd!

Meer weten of direct samen aan de slag gaan om jouw vacature voor een sales-manager in te vullen?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op