ICT-recruiters voor sales- en executive functies:
profiteer van 20+ jaar ervaring


Krapte op de arbeidsmarkt: de IT-sector heeft er als geen ander last van. Talent is gewild en ongelooflijk schaars. Met de vergrijzing en het groeiende aantal parttimers zet deze ontwikkeling zich alleen maar door. Ondertussen groeit de IT-markt hard door. Bedrijven die zich bezighouden met ERP, SaaS, cloud, software development, cyber-security en AI schieten als paddenstoelen uit de grond, waardoor het aantal beschikbare banen flink stijgt. Heb jij een ICT-vacature voor sales-experts of executives openstaan en vind je het invullen ervan maar een taaie klus? Dan ben je, net als vele anderen, waarschijnlijk aan het googlen geslagen op termen als 'ICT-recruiters', 'ICT-recruitment', 'IT-recruitmentbureau' of 'werving en selectie IT'. Misschien ben je ook nog eens regionaal aan het zoeken geslagen, bijvoorbeeld door 'IT-recruitment Amsterdam' of 'IT-recruitment Rotterdam' in te voeren.

Je zoektocht leverde flink wat resultaten op. Maar deze bleken overwegend generiek. ICT-personeel vinden om IT-vacatures in te vullen, dát doen heel veel partijen. De vraag is: wie kan sales- en executive kandidaten werven voor ICT-bedrijven? Wie snapt jouw complexe business en weet specifieke functie-eisen te matchen aan de juiste kandidaat? Wie bezit de senioriteit en sales-skills om jouw vacature aan dit talent te verkopen? En wie kan de recruitment-klus óók nog eens op snelle, efficiënte wijze klaren?

Simpel: SalesSupply!

Neem contact met ons op

IT-recruitment-bureau óf recruiters met ICT-specialisatie: de kracht van focus

Schieten met hagel, dát wil je niet. Een generiek IT-recruitment-bureau helpt je bij het invullen van allerlei IT-functies: van programmeurs tot software-developers. Als je dergelijke experts zoekt, moet je niet bij SalesSupply zijn. Wij focussen ons namelijk alléén op het invullen van sales- en executive functies. En daar zijn we goed in. Elk van onze recruiters heeft 20+ jaar ervaring in sales, management en recruitment. Handig? Zeker. Want wanneer je een medior of senior sales- of executive functie binnen de ICT-sector wilt invullen, heb je recruiters met diepgaande en gespecialiseerde kennis nodig.

ICT-sales-recruitment: aantrekkelijk aanbod en ijzersterke pitch

Wil je je team versterken met een accountmanager, salesmanager, IT business developer of salesconsultant? Of ben je op zoek naar een SaaS sales-recruiter of Fintech-sales-recruitment omdat je je start-up of scale-up wilt verrijken met nieuw talent?

Als je zelf op zoek gaat naar de beste kandidaten, loop je al gauw tegen een bekend probleem binnen ICT-sales-recruitment aan: goede salesmensen met ervaring in de ICT-sector hebben momenteel al een baan en zijn daar best op hun plek. Salestalenten die bewezen succesvol zijn en bij grote namen in de ICT werken, komen niet eens op gesprek als je niet een ongelooflijk aantrekkelijk aanbod doet. En dat aanbod moet je ook nog eens héél goed en snel kunnen pitchen om hun interesse te wekken.

Daar heb je uitstekende sales-skills en jarenlange recruitment-ervaring voor nodig. Onze recruiters bezitten deze zaken. Zij begrijpen kandidaten en spreken hun taal. En daarom geven kandidaten die andere partijen passeren, ons vaak wél een kans.

Executive search voor de IT-sector: het schaap met de 5 poten

Ben je op zoek naar een business unit manager, commercieel manager, commercieel directeur, country manager of marketing en sales manager? Functies voor IT-managers zijn er in overvloed. Maar ook hier geldt dat talent niet voor het oprapen ligt. Zeker wanneer je het schaap met de 5 poten zoekt (wat bij een executive search vaak het geval is): jouw nieuwe aanwinst moet de juiste managementervaring hebben (voor een scale-up zoek je bijvoorbeeld niet een executive die alleen kan leidinggeven in een corporate omgeving), specialistische IT-kennis bezitten en de kennis omtrent managementstijlen up-to-date houden. Daarnaast moet de juiste match qua persoonlijkheid bij jouw bedrijfscultuur passen.

Als je zo'n toptalent al vindt, is het lastig om zijn of haar aandacht te trekken. Net als bij salesfuncties moet je snel een ongelooflijk aantrekkelijk aanbod doen. Daarvoor dien je de perfecte kandidaat héél goed te doorgronden. Executives van dit kaliber communiceren graag persoonlijk en op een bepaald niveau. Onze senior (ICT-)recruiters begrijpen dat, omdat zij zelf jarenlang in managementposities gewerkt hebben. Daardoor beschouwen kandidaten ons als gelijken en luisteren ze naar ons.

Senior IT-recruitment-consultants met specialisatie gezocht!

Kandidaten beoordelen: levenservaring + 'saleslef' + 'managementmeters'

Heb je bepaalde vereisten in de vacatureomschrijving gezet en wil je controleren of een kandidaat daaraan voldoet? Vrijwel iedereen kan de zogeheten ankerpunten (de must-haves) controleren. Maar daarna wordt het eigenlijk pas écht interessant. Want zijn iemands soft skills op orde? Past de kandidaat die op papier alle vinkjes zet, binnen je bedrijfscultuur? Dát kunnen alleen senior IT-recruitment-consultants beoordelen. Daar heb je namelijk een enorme dosis ervaring en mensenkennis voor nodig. Een recruiter moet het verhaal van de kandidaat én de gehele context van jouw bedrijf doorgronden. En dan aanvoelen: is hier sprake van een perfecte match?

Als vijftigplussers met 20+ jaar ervaring in sales, management en recruitment komen wij tijdens gesprekken snel tot de kern. Is de kandidaat prestatiegericht en communicatief sterk? Wat is zijn of haar motivatie? Begrijpt deze kandidaat héél goed welke producten of diensten jij verkoopt? Deelt deze persoon jouw visie en waarden? Dat achterhalen we allemaal vóórdat we besluiten om iemand aan je voor te stellen. Soms 'prikken' we ook even bewust om te kijken hoe een kandidaat daarop reageert. En krijgen we een antwoord dat niet authentiek lijkt te zijn, dan vragen we dóór. Dat durven wij. Noem het een stuk levenservaring, gecombineerd met 'saleslef' en de 'managementmeters' die we eerder in onze carrières gemaakt hebben.

Voor de duidelijkheid: wij werken níet met allerlei persoonlijkheidstesten. Die zeggen namelijk lang niet zoveel als gesprekken van mens tot (ervaren) mens.

Jouw ICT-vacature voor sales-experts of executives verkopen? Doen we!

Laten we met de deur in huis vallen: in deze kandidatenmarkt is recruitment sales geworden. Je moet je vacature en bedrijf pitchen en verkopen. En het is cruciaal dat je de rode loper uitrolt. Dit betekent dat je je afspraken nakomt, snel reageert en de juiste kandidaat het gevoel geeft dat je enthousiast bent. (Lees ook de 5 tips voor het verbeteren van de samenwerking tussen HR en recruiters, die onze directeur Leon op Frankwatching deelde.)

Onze doorgewinterde senior (ICT-)recruiters nemen je het 'salesgedeelte' van IT-recruitment uit handen én treden op als consultants. Richting jou als opdrachtgever, maar ook richting de kandidaat. We bieden advies en coaching waar nodig. Moeten we een stapje extra doen om jouw doelen te behalen? Geen probleem. Als een kandidaat bijvoorbeeld alleen op zondagmiddag kan afspreken, dan doen we dat.

Binnen 3 weken de juiste kandidaat werven met de hulp van een ervaren ICT-recruiter?

Sales-professionals en executives die op zoek zijn naar een nieuwe baan, liggen niet voor het oprapen. Maar werving binnen de ICT-branche is niet onmogelijk. Wij klaren de executive of sales-recruitment-klus snel en efficiënt voor je: met inzet van een uitgebreid netwerk, diepgaande kennis van de IT-sector, een flinke dosis senioriteit én de juiste sales-skills vullen we jouw vacature in. Binnen 3 weken stellen we een geschikte kandidaat aan je voor. SalesSupply biedt deze garantie.

Wil je verkennen wat een samenwerking met ons voor jouw IT-bedrijf kan betekenen? Of ga je graag meteen samen aan de slag?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op