Headhunter-recruiters:
breng je executive search snel tot een succesvol einde met ervaren experts


Jouw bedrijf heeft een nieuwe manager of directeur nodig en daarom ben jij de zoektocht gestart naar een nieuwe collega. De eerste ontdekking die je deed: dat is knap lastig. Het moeilijkheidsgehalte staat in de huidige markt los van de kandidaat die je zoekt of de sector waarin je opereert. Misschien zoek je (marketing-)professionals, managers of directors in de zakelijke markt, (financiële) dienstverlening of publieke sector. Of senior experts die alles weten van supply-chain-management. Een executive search is een hele kluif, omdat zulk talent meestal al een prima baan bij een werkgever hééft. Hoe beweeg je iemand dan tot een overstap? Door headhunter-recruiters in te schakelen!

Maar hoewel de headhunters zich in bosjes aandienen, wil jij natuurlijk niet met de eerste de beste werken. Want ja, zo ongeveer iedereen beweert de kneepjes van het 'talent-acquisition-vak' op hoog niveau te beheersen. Maar wie heeft écht de ervaring, de expertise, de skills en het netwerk om de werving van jouw ideale kandidaat — de executive search — op zich te nemen?

Geschikte kandidaten: wie vinkt alle hokjes af en is te porren voor een overstap?

Een C-level-executive search is nooit makkelijk. Bij de werving en selectie van directiefuncties zoeken bedrijven meestal het schaap met de 5 poten — en de vraag is of dat schaap ooit geboren is. De lijst met eisen en vaardigheden is overigens heel begrijpelijk. Want natuurlijk wil je een manager aannemen die niet alleen alles afweet van leidinggeven, maar ook van jouw branche. Soms is een specifieke management-tak óók nog eens belangrijk, bijvoorbeeld omtrent marketing en communicatie (in dat geval biedt marketing-executive-recruitment uitkomst). En uiteraard moet een kandidaat qua persoonlijkheid en waarden passen bij de bedrijfscultuur.

Het vinden van zo'n kandidaat kost je al de nodige hoofdbrekens. Je moet sowieso honderden cv's doorworstelen. En dan nog is het de vraag of je een handvol geschikte kandidaten kan selecteren. Want heb je het netwerk en de bandbreedte om deze initiële missie überhaupt af te ronden? Voor de gemiddelde hr-afdeling is het onbegonnen werk. Zeker als je bedenkt welke stap je daarna moet nemen: het pitchen van de vacature én je bedrijf aan de twee of drie mensen wiens interesse jij hoopt te wekken. Daar zijn je reinste sales-skills voor nodig. Want kandidaten staan nu eenmaal niet te springen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Als je recruitment dus niet als een sales-traject aanpakt, zijn ze niet te porren voor de baan die jij biedt. Maar bezit jij de sales-skills die nodig zijn om je vacature te verkopen?

Executive-search-bureaus: werk jij liever met junior of senior (corporate) recruiters?

Als je op zoek gaat naar executive-search-bureaus, is er aan aanbod geen gebrek. Maar de ene headhunter-recruiter is de andere niet. Veel bureaus sturen junioren op pad die onlangs nog in de schoolbanken zaten. Natuurlijk moet iedereen het vak leren, maar maak jij van een executive-search-opdracht graag iemands vuurdoop?

Voor headhunting is een recruiter met senioriteit, flexibiliteit, diepgaande kennis, een netwerk en sales-kwaliteiten nodig. De headhunter-recruiters van executive-search-bureau SalesSupply beschikken over al die elementen. Wij hebben namelijk 20+ jaar ervaring in management én sales. Belangrijk, want kandidaten van het kaliber waarover we spreken, wegen ons bij het eerste contact. Zij willen direct het gevoel krijgen dat ze met iemand praten die begrijpt waar hij of zij over praat. Iemand die in dezelfde positie heeft gezeten en die relevante kansen én uitdagingen daarom doorgrondt. Ook verwachten kandidaten tegenwoordig méér dan een droge opsomming van de verantwoordelijkheden die bij de nieuwe functie horen. Zij willen alles weten over de cultuur en de marktpositie van het bedrijf. Maar ook over de korte- en langetermijntrends die van toepassing zijn. En nog belangrijker: wat maakt het nu zo aantrekkelijk om bij jouw bedrijf te komen werken?

Als recruiter moet je de kennis en ervaring hebben om op zulke behoeftes in te spelen. Alleen dán kan je de kandidaat aan boord krijgen!

Senior professionals werven: "We speak your language!"

Dat wij dezelfde taal als de kandidaat spreken, betekent niet alleen dat wij hun positie begrijpen, maar ook dat we in algemene zin met hen kunnen communiceren op niveau. Zaken als economie, politiek, finance en de zakelijke markt komen vaak voorbij tijdens een gesprek. Ook daarin zijn wij gelijkwaardige gesprekspartners. We volgen het wereldnieuws en relevante trends namelijk op de voet. De inzichten die we met elkaar opdoen, benoemen we regelmatig tijdens gesprekken met kandidaten. Zo weten wij hun interesse te wekken.

Wanneer dát eenmaal gebeurd is, is het tijd voor de salespitch van jouw vacature en bedrijf. Overtuigingskracht groeit met de jaren en wordt sterker met grijze haren — en die hebben wij inmiddels! Onze recruiters zijn vijftigplussers die de kneepjes van het sales-vak beheersen. Wij weten dus met welke argumenten we kandidaten over de streep moeten trekken. Daarnaast treden we ook op als consultants, zowel naar de kandidaat als naar de opdrachtgever. En we houden ons altijd aan gemaakte afspraken. Dat móet wel als je jarenlang bent afgerekend op targets en KPI's. Betrouwbaarheid, snelheid en efficiëntie zitten in ons DNA!

Complexe headhunting-opdracht? Onze headhunter-recruiters zetten hun tanden erin! [Praktijkcase]

Een kort voorbeeld uit de praktijk: recentelijk zocht een IT-dienstverlener in de cloud-business een directeur. De voorganger had een behoorlijke chaos achtergelaten. Er was achterstallig onderhoud en meerdere mensen dreigden het schip te verlaten voordat het zou gaan zinken. Een verkeerde kandidaat zou het bedrijf waarschijnlijk de das omgedaan hebben.

We gingen op zoek naar een ervaren manager met verstand van cloud-projecten, change management én crisisbeheersing. Op eigen initiatief gingen we op zoek naar iemand met meer kennis en ervaring dan het bedrijf vroeg. Dat was nodig, vonden wij. Uiteindelijk selecteerden we twee kandidaten. Eén van hen was een zwaargewicht en overgekwalificeerd. Toen de Franse CEO hier lucht van kreeg, bood hij hem een hogere positie op een zwaardere business unit aan (een plaatsing die een gerenommeerd internationaal executive bureau al maandenlang niet voor elkaar kreeg!). De andere kandidaat kreeg de directiefunctie waarvoor we eigenlijk aan het werven waren geslagen.

Beide professionals werken nu dus bij dezelfde opdrachtgever!

Geslaagde executive search binnen handbereik: werf binnen 3 weken de juiste kandidaat!

Snel en efficiënt jouw vacature voor een manager of directeur invullen? Wij doorgronden je wensen en vinden binnen drie weken een geschikte kandidaat.

Wil je graag bespreken hoe een samenwerking met SalesSupply eruitziet? Of ga je graag direct met ons aan de slag?

Success Delivered

Volg ons op