Recruitment account-manager:
vul je vacature in met senioriteit + sales-skills


Jouw salesteam heeft nieuw talent nodig. En niet zómaar iemand. Jij zoekt een account-manager, sales-manager, key-account-manager, commercieel directeur of andere sales-executive die jouw bedrijf fundamenteel kan versterken. Een echte expert die goed samenwerkt en een gesprekspartner is voor diverse lagen binnen je bedrijf. Maar ook iemand die past bij je organisatiecultuur en groei realiseert. Jouw eerste stop om zo'n sales-professional te vinden? Google. Je hebt termen ingevoerd als 'recruitment account-manager', 'sales-recruitment account-managers' en 'account-executive gezocht'.

De juiste kandidaten vond je niet één-twee-drie. Maar de recruitment-bureaus die gouden bergen beloven, vlogen je om de oren. De ene belofte klonk nog mooier dan de andere. De vraag is: welk sales-recruitment-bureau bezit daadwerkelijk de ervaring, de expertise, het netwerk én de sales-skills die nodig zijn om jouw vacature in te vullen?

Neem contact met ons op

Hoe vind je de account-manager, business-development-manager of sales-consultant die jij zoekt?

Jij zoekt een sales-expert in hart en nieren. Een account-manager, business-development-manager, sales-manager, sales-consultant of andere sales-professional die méér is dan een doorsnee verkoper buitendienst. Een relatie-beheerder pur sang (want je bestaande relaties moeten onderhouden worden), maar ook een rasechte new business hunter (want je wilt potentiële klanten omzetten tot loyale klanten).

Bij voorkeur is jouw nieuwe account-manager bewezen succesvol in het aanjagen van new business: een indrukwekkend trackrecord is wenselijk. Net als kennis van consultative selling (vooral als je een complexe dienst verkoopt). En uiteraard zoek je iemand die ambitieus, proactief en resultaatgericht is.

Zulke account-managers dienen zich niet bij bosjes aan. Sterker nog, zonder professionele hulp op werving- en selectie-gebied vullen de meeste bedrijven hun medior en senior sales-vacatures simpelweg niet in. Of ze nemen iemand aan om kort daarop te ontdekken dat ze in een dure mismatch hebben geïnvesteerd.

Waarom zijn de beste sales-mensen nu eigenlijk zo moeilijk te vinden?

Door de recruitment-bomen het sales-bos zien: lukt dat jou nog?

De huidige arbeidsmarkt is moeilijk te navigeren. Het vinden van geschikte kandidaten is al een hele klus. Maar wanneer je eenmaal honderden cv's hebt bestudeerd en contact probeert te leggen met het talent van jouw keuze, kom je vaak van een koude kermis thuis. Veel pogingen sneuvelen al vóórdat de eerste kennismaking is ingepland.

De harde waarheid is dat jouw perfecte match niet duimendraaiend op de bank zit te wachten totdat jij langskomt met een vacature. Over het algemeen hebben goede sales-professionals momenteel een baan waar ze best tevreden mee zijn. Als accountmanager, account-executive, sales-manager of sales-engineer, bijvoorbeeld. Zo’n functie geven ze niet zomaar op. Je moet een zéér aantrekkelijk aanbod doen om ze zelfs maar een overstap te laten overwegen. Zaken als salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden, persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden moeten beter zijn dan die van de huidige werkgever. En het is cruciaal om je vacature én bedrijf in no time aan ze te pitchen.

Wat je nodig hebt om door te dringen tot jouw schaarse doelgroep (die zéér in trek is)? Sales-skills en senioriteit — een enorme dosis aan recruitment-ervaring, dus. Want recruitment is sales geworden. En laat dát nu al meer dan 20 jaar ons vak zijn.

Succesvol werven met sales-recruiters die van de hoed en de rand weten!

Als ervaren sales-experts treden wij op als recruiters én consultants. We adviseren opdrachtgevers en kandidaten waar nodig. En we begeleiden beiden door het recruitmentproces van begin tot eind. Daarbij doen we graag een stapje extra als de situatie daarom vraagt. Kan een kandidaat bijvoorbeeld alleen in de avond of in het weekend met ons afspreken? Dan maken wij daar geen probleem van.

Ons doel is om jóuw doelstellingen te helpen realiseren. En wij bezitten de expertise om dit te doen. Onze succesformule: senioriteit + sales-skills = snelle werving van een geschikte kandidaat.

Benieuwd naar de reden achter ons succesvolle sales-recruitment? Verplaats jezelf eens in de account-manager die jij zoekt. Deze sales-professional heeft al flink wat meters gemaakt in het vak en wil daarom alléén kostbare tijd steken in een recruitmentgesprek met een gelijkgezinde. Wij hebben zelf allemaal in soortgelijke posities gewerkt. We kennen het bedrijfsleven (en het bedrijfsleven kent ons!). We wéten wat het betekent om in sales- en managementfuncties op niveau te werken. En daarom spreken we de taal van de kandidaat.

Daar komt bovenop dat wij over steengoede sales-vaardigheden beschikken. Laat dat pitchen van jouw vacature en bedrijf maar aan ons over. Daar hebben we bakken ervaring mee!

Recruitment account-manager: snel de beste sales-professionals vinden?

Huur je ons in, dan vinden we binnen 3 weken een geschikte kandidaat voor je. Dat garanderen wij!

Wil je meer weten? Of ga je graag direct met ons aan de slag?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op