Executive recruiters IT:
kies voor 20+ jaar ervaring, ijzersterke sales-skills en een efficiƫnte aanpak


Een executive search uitvoeren? Tegenwoordig is dat een complexe taak. Zeker in de IT-sector geldt dat talent schaars en ontzettend in trek is. Ondertussen groeit het aantal start-ups en scale-ups als kool. Cloud, ERP, SaaS-, softwareontwikkeling, AI: de technologische ontwikkelingen gaan hard en innovatie viert hoogtij. Er komen dus alleen maar nóg meer banen bij. Tel daar de vergrijzing en het groeiende aantal parttimers bij op en de conclusie is duidelijk: de arbeidsmarkt wordt in alarmerend snel tempo krapper. IT-bedrijven die een executive of manager zoeken, zitten doorgaans met de handen in het haar. Ze googlen erop los om recruitment-hulp in te schakelen. Misschien heb jij dat ook gedaan. Je voerde termen in als 'executive recruiters IT', 'executive-search-bureau', 'ICT-recruitment-bureau', 'vacatures voor senior executives invullen' of 'interim-management-bureau gespecialiseerd in ICT'. Zo stuitte je op een berg aan resultaten.

De vraag is: wie is expert in het snel werven van executive kandidaten voor ICT-bedrijven? Wie begrijpt de complexiteit van jouw business en de specifieke eisen die jij stelt aan een kandidaat? Wie heeft de ervaring én sales-skills om jouw vacature te verkopen aan het juiste talent?

In één woord: SalesSupply!

Neem contact met ons op

Executive-search-bureaus voor IT-management óf voor managers in de IT-branche?

Generieke IT-recruitment-bureaus zijn er in overvloed. En zelfs wanneer je specifiek naar een IT-headhunter zoekt, geldt: de een is de ander niet. Als je IT-managers of andere IT-experts zoekt, moet je niet bij SalesSupply zijn. Want wij hebben ervoor gekozen om alléén ICT-recruitment met een hele specifieke focus uit te voeren: we zijn gespecialiseerd in het invullen van executive en sales-functies en dat doen we héél vaak voor de IT-sector.

Zoek jij een manager in de IT-branche? Wil je bijvoorbeeld een business unit manager, een commercieel directeur, een marketing- en sales-manager of een country manager werven? Dan opereren wij precies op het juiste snijvlak. En voor iedere recruitmentopdracht zetten wij een enorme bak aan ervaring in. Elk van onze recruiters heeft meer dan 20 jaar ervaring in sales, management en recruitment. Omdat wij zelf in senior sales- en executive posities gewerkt hebben, spreken we dezelfde taal als jouw ideale kandidaat. Dat is cruciaal, want executives en managers communiceren graag op een bepaald niveau. Zij beschouwen onze senior recruiters als gelijken en luisteren naar hen. Vaak geven kandidaten ons een kans terwijl ze weigeren om met andere executive-search-bureaus in gesprek te treden. Dat kunnen ze, omdat ze in de huidige markt doorgaans al een goede baan hebben.

Bovendien wéten zij dat hun skills gewild zijn. Het is geen geheim dat IT-bedrijven bij een executive search het felbegeerde schaap met de 5 poten zoeken — een toptalent met de juiste managementervaring, specialistische IT-kennis, ervaring met bepaalde managementstijlen én een persoonlijkheid die bij jouw bedrijfscultuur past. Als je zo'n kandidaat al vindt, is het niet makkelijk om zijn of haar interesse te wekken. Je moet een zéér aantrekkelijk aanbod doen, je vacature en bedrijf steengoed pitchen én het recruitmentproces efficiënt doorlopen.

Lastig? Voor menig HR-afdeling wel. En dáár komen wij om de hoek kijken!

Senior management voor de ICT-sector gezocht? Werk met gespecialiseerde senior executive recruiters!

'Leadership development management audits' en andere testen? Kies liever voor mensenkennis + ervaring!

In je vacature neem je een lijst met functie-eisen op. Wanneer je met een kandidaat in contact komt, wil je eerst weten of deze voldoet aan de zogenaamde ankerpunten: de must-haves of harde eisen. Het is niet ingewikkeld om dat na te gaan. Maar daarna begint het echte recruitmentwerk pas. Want heeft de kandidaat eigenlijk wel de juiste soft skills? Past deze persoon goed binnen je bedrijfscultuur? Is dit iemand die uitstekend met medewerkers én klanten kan communiceren? Deelt deze kandidaat jouw visie? Zulke zaken kunnen alleen senior executive recruiters met veel mensenkennis beoordelen. Zij kunnen het verhaal van de kandidaat namelijk plaatsen binnen het overkoepelende plaatje van jouw vacature én bedrijf. Om vervolgens aan te voelen of er niet alleen op papier, maar ook in 'het echte leven' sprake is van een goede match.


Door onze ervaring komen wij tijdens gesprekken snel tot de kern. Voordat we besluiten om een kandidaat aan je voor te stellen, vormen we eerst een glashelder beeld van deze persoon. Is dit talent communicatief sterk, prestatiegericht en gemotiveerd om bij jouw bedrijf aan de slag te gaan? Begrijpt hij of zij écht welke diensten of producten jij verkoopt? Hoe definieert de kandidaat zijn of haar visie en waarden? Om authentieke antwoorden op dergelijke vragen te krijgen, vragen wij dóór. Soms 'prikken' we ook even om te kijken hoe een kandidaat reageert. Wij durven dat, omdat we ervaring hebben met management en sales, maar ook in het leven. We werken dan ook niet met allerlei persoonlijkheidstesten of audits. Als je, zoals wij, al vele 'management- en salesmeters' gemaakt hebt, verkrijg je de meest betrouwbare informatie tijdens een mens-tot-mens-gesprek.

Van (non-)executive directors tot senior managers: wij werven ze met sales-skills + recruitment-ervaring

Kandidaten verwachten vandaag de dag nogal wat van je. Als je je vacature en bedrijf niet héél snel pitcht en verkoopt, zijn ze weg. Als je de rode loper niet uitrolt, zijn ze weg. Als je je afspraken niet nakomt of traag reageert... je raadt het al: dan zijn ze weg. (Niet voor niets publiceerde onze directeur Leon op Frankwatching een artikel over het verbeteren van de samenwerking tussen HR en recruiters!)

De realiteit is dat recruitment in de traditionele zin niet meer bestaat. Recruitment is sales geworden. En laat dat nu een vak zijn dat onze senior executive recruiters zeer goed verstaan. Jouw vacature verkopen, dáár draaien wij onze hand niet voor om. Maar daar houdt het niet bij op. Wij zetten onze recruitment-ervaring en -kennis eveneens in om advies en begeleiding te bieden: voor jou én voor de kandidaat treden we (waar nodig) op als consultants. Moeten we een stapje extra doen, bijvoorbeeld door op zondag af te spreken met een kandidaat? Ook dat is geen probleem. Ons doel is om jouw recruitmentdoelen te behalen!

Executive search agency of interim-management-bureau: SalesSupply vult jouw vaste én tijdelijke vacatures vlot in

Ben je op zoek naar een vaste verrijking van je team op executive of management-niveau? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Maar misschien wil je een (C-level) executive search laten uitvoeren om interim talent te werven. Interim management brengt organisaties verder wanneer zij heel snel tijdelijke versterking nodig hebben. Ze willen bijvoorbeeld een nieuwe strategie uitzetten, een crisissituatie beheersen of een reorganisatie begeleiden.

Wij helpen je in beide gevallen uit de 'recruitment-brand'. Want hoewel executives met kennis van de IT-branche niet voor het oprapen liggen, is het ook niet onmogelijk om ze te werven. Met inzet van ons brede netwerk, onze uitgebreide kennis van de IT-sector, onze diepgaande sales-skills en onze jarenlange ervaring vullen we jouw vacature vlot en efficiënt in.

Let op: wil je eigenlijk een vaste executive of manager werven, maar zet je een interim vacature uit omdat je denkt dat het proces anders te veel tijd in beslag neemt? Bij SalesSupply is zo'n concessie doorgaans niet nodig! Wij bieden je namelijk een garantie: binnen 3 weken stellen we een geschikte kandidaat aan je voor.

Heb je echt binnen 72 uur een goede interimmer nodig? Dan is onze interim-management-recruitment de juiste dienst voor je.

Executive recruiters IT gezocht!

Wil je weten wat een samenwerking met de executive recruiters van SalesSupply jouw IT-bedrijf kan opleveren? Of ga je graag direct met ons aan de slag?

Neem contact met ons op

Success Delivered

Volg ons op