Headhunter-bureau:
breng jouw executive search snel tot een succesvol einde met senior recruiters


Jij wilt een directie- of senior-management-functie invullen. Of je nu een chief executive officer (CEO), een chief operations officer (COO) of andere senior professionals zoekt, talent ligt niet voor het oprapen. In de huidige arbeidsmarkt is het wervingsproces vaak zeer slepend en daarom ontmoedigend. Topmensen hebben vaak al een baan. Zij zijn niet makkelijk te bewegen tot een sprong in het diepe. Daarom zoek je een headhunter-bureau (ook wel 'executive-search-bureau' genoemd) dat snel een geschikte kandidaat voor je kan vinden.

Een Google-zoektocht leverde een overvloed aan informatie op. Misschien heb je termen als 'headhunters', 'beste executive-search-bureaus' of zelfs 'management-consulting-organisaties' ingevoerd. En wat blijkt? Vrijwel alle partijen beloven dezelfde gouden bergen. De vraag is: welke headhunter-recruiters kunnen jou nu écht helpen door snel en efficiënt een executive search uit te voeren?

Van senior management tot (non-)executive directors: hoe vind je de expert die jij zoekt?

Headhunten? Daarvoor heb je sales-skills nodig!

In het huidige landschap is headhunten moeilijker dan voorheen. Zet je zelf een vacature uit, dan levert dit zelden de juiste kandidaten op. Na honderden cv's te hebben doorgeworsteld, vind je misschien wel een handvol talent dat geschikt is voor de functie. Maar hoe haal je deze mensen binnen?

Wie tegenwoordig succesvol een executive-search-opdracht wil invullen, moet over sales-skills beschikken. Als je een vacature niet kort, krachtig en overtuigend pitcht, is een kandidaat verdwenen. En dan is al dat arbeidsintensieve, tijdrovende selectiewerk voor niets geweest. Jouw general-management- of directiefunctie staat nog steeds open. En hoe moet je dan verder?

Het is efficiënter en effectiever om executive recruiters in te schakelen die jouw vacature en bedrijf uitstekend kunnen pitchen en verkopen. Waar je die vindt? Bij SalesSupply!

Werk met een vooruitstrevend executive-search-bureau

Een headhunter-bureau met senioriteit

Menig headhunter-bureau met een indrukwekkende naam huurt piepjonge recruiters in om zware functies in te vullen. Natuurlijk moet iedereen het vak ooit leren. Maar wil je dat jouw cruciale opdracht iemands eerste is?

Feit is dat de senior professional die jij hoopt te werven, een recruiter van begin twintig waarschijnlijk niet serieus neemt. Hoe talentvol zulke recruiters ook zijn, zij missen de autoriteit en ervaring om een gesprek te voeren op het niveau dat jouw ideale kandidaat verwacht. Daarom kun je een (C-level) executive search liever overlaten aan doorgewinterde recruiters die op hetzelfde niveau gewerkt hebben. Oftewel, aan de senior recruiters van SalesSupply!

Wij zetten onze 20+ jaar ervaring in management én sales in om headhunting-opdrachten snel en succesvol in te vullen. Kandidaten luisteren naar ons omdat wij op hun niveau kunnen communiceren. Bovendien gaan we altijd mee met de laatste ontwikkelingen. Je kunt ons dus gerust een vooruitstrevend executive-search-bureau noemen. (Op Marketingfacts lees je waarom Salessupply's Leon AI verwelkomt.)


Vertrouwen als basis voor een geslaagde executive search

Sales-skills zijn cruciaal bij het 'verkopen' van een vacature. Maar deze omvatten méér dan goede pitch-vaardigheden. Je moet ook een band opbouwen met een kandidaat en vertrouwen creëren. Zo kom je erachter waarom iemand eventueel wil overstappen. Er zijn immers weinig senior managers en directeuren die zomaar op tafel gooien waarom ze niet helemaal gelukkig zijn in hun huidige functie. Dat stukje essentiële informatie moet je verdienen. Als senior recruiters die zélf dergelijke rollen hebben vervuld, begrijpen wij dat als geen ander!

Maar ja, een band opbouwen — dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet precies begrijpen wanneer snel en efficiënt communiceren gewenst is en wanneer de kandidaat het prettig vindt dat je wat gas terugneemt. Door onze jarenlange ervaring voelen wij dit uitstekend aan. Ook laten wij zien dat we ons huiswerk hebben gedaan: wanneer we een gesprek starten, weten we waar de kandidaat zich bevindt in zijn of haar carrière. We kunnen direct uitleggen waarom jouw vacature een perfecte volgende stap is.

Vertrouwen naar de opdrachtgever staat voor ons óók hoog in het vaandel. We betrachten discretie en houden ons aan afspraken. In onze communicatie zijn we transparant en direct. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, als je het ons vraagt. Die aanname wortelt in ons sales-verleden: wij werden afgerekend op het nakomen van afspraken (onze bonussen hingen ervan af). Inmiddels is dat dus een tweede natuur geworden!

Drie partijen, tweemaal begeleiding, één taal: de toegevoegde waarde van senior consultants/recruiters

Tijdens het traject hebben kandidaten én opdrachtgever vaak op verschillende momenten behoefte aan begeleiding. Zij kunnen dan rekenen op advies en coaching vanuit ons. Op basis van onze expertise en senioriteit treden onze recruiters óók op als consultants wanneer dat nodig is.

Een kandidaat met 10+ jaar ervaring neemt overigens niet zomaar advies aan. Maar meestal wel wanneer het van ons komt. Want wij zitten op dezelfde golflengte. Onze seniore recruiters hebben immers op hetzelfde niveau gewerkt.  En daardoor spreken wij dezelfde taal als jouw kandidaat!

Interim management of in één keer raak schieten met een snelle executive search?

Zoek jij op korte termijn een senior manager of directeur? Dan denk je misschien dat je moet aankloppen bij een interim-management-bureau, gespecialiseerd in jouw sector. Een regulier headhunting-proces — waarbij je talent werft dat een langetermijnuitdaging zoekt — kost nu te veel tijd. Toch?

Niet als je met SalesSupply werkt! Wij combineren efficiëntie, snelheid en kwaliteit. Door onze salesachtergrond en ervaring met de huidige markt kunnen we accuraat handelen. Dat is tegenwoordig zelfs een must: als je kandidaten een week laat wachten, verliezen zij interesse. En een ander heeft ze zó weggekaapt. Daarom vinden wij vast personeel met de snelheid waarmee anderen interimmers werven.

Werken met een ervaren headhunter-bureau dat binnen 3 weken een geschikte kandidaat vindt?

Dat is onze garantie aan jou. Wij zetten onze 20+ jaar ervaring graag in om een succesvolle executive search voor je uit te voeren!

Wil je meer weten over onze aanpak? Of bespreek je graag wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Success Delivered

Volg ons op