Executive recruiters:
vind senior professionals met een ervaren headhunting-bureau

Een executive search succesvol uitvoeren? In de huidige markt is dat niet makkelijk. En toch zoek jij geschikte kandidaten op senior management- of directieniveau. Want jouw bedrijf heeft leidinggevend talent nodig. Het liefst schakel je voor het headhunting-proces ervaren executive recruiters in. Maar waar vind je het executive-search-bureau dat jouw vacature efficiënt en snel invult?

Als Google je eerste stop was, ben je waarschijnlijk overspoeld door de resultaten die zoektermen als 'executive search firm' en 'management-consulting-organisaties' opleverden. Zo ongeveer elk bureau beweert de meest complexe executive functies te kunnen invullen. Sommigen zetten zelfs ingewikkelde tools in, zoals leadership development management audits, om geschikte kandidaten te vinden. Maar zijn die eigenlijk wel nodig? Heb je niet véél meer aan een partij met recruiters die zelf daadwerkelijk 'meters' hebben gemaakt in het managementvak?

Welke executive recruiters hebben de vaardigheden en het netwerk om jou te kunnen helpen? En wie boekt keer op keer de beste resultaten tijdens een executive search?

Goede (non-)executive directors en managers gezocht! Waar is het schaap met de 5 poten

Bij executive recruiting is vaak sprake van een ingewikkeld vraagstuk: bedrijven zoeken het schaap met de 5 poten. Oftewel, een ervaren manager die óók specialistische branchekennis heeft, bijvoorbeeld op het gebied van techniek of ICT. Daar komt bij dat een kandidaat een bepaalde persoonlijkheid moet hebben Van supply-chain-management-posities tot investment-management-posities: de nieuwste aanwinst voor het bedrijf moet binnen de cultuur passen, ongeacht de sector waarin je opereert.

Zie zo'n toptalent maar eens te vinden én te werven. Als hr een executive search uitvoeren? Dat is vaak te tijdrovend en arbeidsintensief. Wil je de interesse wekken van twee of drie kandidaten die alle vinkjes op je wensenlijst zetten? Daar is een professionele recruiter vaak al meerdere weken fulltime mee bezig. Zelfs als je daar tijd voor kan vrijmaken, is het de vraag of je de expertise en het netwerk bezit om contact te leggen met geschikte kandidaten en hen binnen te halen.

Senior management-posities vul je in met senior executive recruiters

De kracht van ervaring

In het segment 'executive-search-opdrachten' moet je het kaf van het koren scheiden. Iedereen kan immers beweren een executive recruiter te zijn. Het is geen beschermd beroep. En feit is dat menig executive-search-bureau kersvers afgestudeerden deze titel geeft om hen vervolgens in het diepe te gooien. Natuurlijk moet iedereen het vak leren, maar de vraag is of jouw cruciale executive-search-opdracht hun leertraject moet zijn.

Waarschijnlijk vertrouw je dit liever toe aan executive recruiters die de taal van de kandidaat spreken. Bij de executive recruiters van SalesSupply zit dat wel goed! Elk van ons heeft 20+ jaar ervaring in senior management-posities. Daardoor hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd en kunnen we op niveau communiceren met jouw ideale kandidaat. Die vindt in ons een gesprekspartner en neemt ons daarom uiterst serieus. En wij? Wij doorgronden de kandidaat en stellen vragen die junior recruiters niet kunnen of durven te stellen. Met een flinke dosis ervaring en mensenkennis zorgen we dat we écht de juiste kandidaat aan je voordragen.

De waarde van sales-vaardigheden

Of je nu (non-)executive directors in de publieke sector of financiële professionals op general-management-niveau in de private sector zoekt, je wilt een zwaargewicht aannemen. Alleen senior executives die de nodige meters hebben gemaakt, komen in aanmerking voor het bekleden van jouw functie. Om zulke experts binnen te halen, heb je sales-vaardigheden nodig. De kans is namelijk groot dat jouw perfecte match momenteel al prima op zijn of haar plek zit bij een andere werkgever. Het is dus zaak om je vacature én bedrijf kort, bondig en aantrekkelijk te pitchen. Headhunting en recruitment hebben dan ook weinig met hr en alles met sales te maken.

SalesSupply is een executive-search-bureau met hoogopgeleide, ervaren recruiters die zelf in senior sales-posities gewerkt hebben. Met meer dan twee decennia aan ervaring in management en sales pitchen wij effectief en schakelen we snel. De juiste kandidaten laten wij niet door onze vingers glippen!

SalesSupply: onderlegd, flexibel en vooruitstrevend executive-search-bureau

Trends in de arbeidsmarkt? Die volgen we natuurlijk op de voet. Maar voor executive-search-bureaus is dat niet genoeg. Als executive recruiter moet je ook met kandidaten en opdrachtgevers praten over zaken die niet direct gerelateerd zijn aan de functie. Denk aan economie, politiek, finance en de zakelijke markt. Alleen dán ben je een gesprekspartner op headhunting-niveau.

Daarom nemen wij dagelijks niet alleen de lopende vacatures met elkaar door. We bespreken ook het wereldnieuws en de trends die we waarnemen. Dat leidt regelmatig tot nieuwe kennis en inzichten, die we vaak inzetten tijdens onze contactmomenten met kandidaten en opdrachtgevers.

Binnen 3 weken de juiste kandidaat werven met de hulp van ervaren executive recruiters?

Misschien ervaar je een enorme tijdsdruk, omdat je snel een nieuwe manager of directeur nodig hebt. En wellicht ben je daarom — bij wijze van noodoplossing — op zoek gegaan naar een interim management-bureau, gespecialiseerd in jouw sector. Maar interim management brengt organisaties geen stabiliteit of rust. Werk je niet veel liever met een executive-search-bureau dat binnen drie weken een geschikte kandidaat voor je vindt die zich op de lange termijn aan je wil binden?

SalesSupply biedt deze garantie. Wij begrijpen jouw bedrijf en doorgronden je wensen snel om een kandidaat te vinden die past bij jouw vacature én bedrijfscultuur.

Wil je eens verkennen wat een samenwerking met ons voor jou kan betekenen? Of ga je graag meteen samen aan de slag?

Success Delivered

Volg ons op