Interim Management:
Effectief leiderschap maakt organisaties weerbaar


Soms heb je als organisatie voor een bepaalde periode extra leidinggevende kracht en bijzondere competenties nodig. Voor het tijdelijk invullen van managementposities beschikken we over veel ervaring en een groot netwerk van interim managers. Zo weet je zeker dat je een geschikte leider in huis haalt die past in je organisatie.

Stabiliteit, capaciteit en verandering

Met ons netwerk van ervaren interim managers beschikken we over alle expertise die is nodig om complexe interim opdrachten te vervullen. Soms om stabiliteit en extra capaciteit te waarborgen. En soms om organisaties in beweging te brengen. We begrijpen dat elke opdracht voor interim management maatwerk is. Daarom verkennen wij eerst de vraag door een persoonlijke intake, waarin wij de situatie en wensen in kaart brengen. Daarna vertalen we wensen en de situatie naar de gewenste competenties en ervaring. Op die manier zijn we in staat om zorgvuldig de meeste geschikte interim managers voor te stellen. Daarbij kijken we nadrukkelijk welk type leiderschap past bij de gewenste managementstijl en cultuur.

Waarborg de continuïteit en processen met onze ervaren interimmanagers

Effectief leiderschap maakt organisaties weerbaar, ook als de omstandigheden wijzigen. Wij selecteren zorgvuldig ervaren interimmers die bewezen hebben organisaties verder te helpen met hun specifieke vaardigheden. Onze interim managers zijn intrinsiek gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren aan de continuïteit en processen van ieder type organisatie. Door op het juiste moment waardevolle kennis en ervaring in te brengen, worden organisaties merkbaar sterker. Voor het vervullen van opdrachten werken wij samen met ervaren interim managers, die zich keer op keer hebben bewezen en onderscheiden. Deze succesvolle leiders zijn in staat om persoonlijke ambities van medewerkers ten goede te laten komen aan de strategie van de organisatie als geheel.

Wat maakt interim managers zo waardevol?

Wij werken met bevlogen en inspirerende interim managers, die een brede kijk op zaken hebben, gericht op pragmatische oplossingen. Ze brengen een frisse blik, zijn onpartijdig en schromen niet om problemen aan te pakken. Onze interim-managers brengen nieuwe energie. Zij zijn in staat oude patronen te doorbreken en ruimte te maken voor nieuwe processen en effectievere vormen van samenwerking. Dit maakt hen ideaal om (snel) veranderingen teweeg te brengen of juist voor continuïteit te zorgen.

Er zijn in het algemeen drie cruciale redenen voor interim management:

  • Capaciteit: In tijden waar ervaren leiderschap en managementvaardigheden nodig zijn springt een interim manager in om de touwtjes in handen te nemen en te sturen.
  • Expertise: Wanneer specifieke kennis ontbreekt, kan een interim manager een organisatie of afdeling naar een hoger niveau tillen
  • Verandering: Indien een organisatie voor een grote transformatiestaat, is begeleiding en ervaring cruciaal om het geheel te managen.

Tijdelijk extra leidinggevende kracht inbrengen

Concrete voorbeelden om een interim-manager in te zetten zijn een dringende executive behoefte, een nieuwe strategie waarbij interne kennis ontbreekt, een conflict of crisissituatie, een reorganisatie tot het begeleiden van een overgangsfase van het bedrijf. De zoektocht naar de juiste interim-manager vereist zorgvuldigheid en snelheid. Of je nu een CEO, lijnmanager, verandermanager, of projectleider nodig hebt, de juiste leiderschapsstijl voor jouw organisatiecultuur is essentieel. Wij begrijpen dat en daarom bieden we snel en zorgvuldig de juiste match. We garanderen een compleet beeld van de opdracht, organisatie en selecteren geselecteerde kandidaten uit ons netwerk van ervaren interim-managers en indien gewenst binnen 72 uur.

Success Delivered

Volg ons op