Wie verkoopt jouw vacature??

Laatst had ik een kennismakingsgesprek met een HR-directeur. Qua aanpak en ideeën leken we helemaal op één lijn te zitten. Maar op een gegeven moment vroeg hij: “Nog één ding. Wij zitten in Eindhoven en jullie in Den Haag. Hebben jullie hier wel een netwerk?”

Nou snap ik die vraag wel. Maar anno 2024 maakt het to-taal niet meer uit waar de mensen uit ons netwerk wonen. De vragen die HR ons zou moeten stellen, luiden: “Hoe gaan jullie onze vacature verkopen? En wie gaat onze vacature verkopen?”

Want dít is de (ongezouten) waarheid: recruitment is sales geworden. Als een recruiter functie + bedrijf niet in één minuut weet te pitchen, zijn potentiële kandidaten weg. In deze arbeidsmarkt hébben zij al een goede baan. Dus waarom zouden kandidaten verder luisteren als jij niet razendsnel een steengoed aanbod doet?

Vandaar mijn oproep aan HR: staar je niet blind op locatie. Da’s traditioneel (of, eigenlijk: achterhaald). Hoe zet een recruitmentbureau jouw vacature in de markt? En welke recruiter gaat dat doen? Om die twee zaken gáát het. Goede senior recruiters met sales-skills boren bestaande én nieuwe contacten aan om jouw vacature te verkopen. Van Den Haag tot New Delhi.
Deel dit artikelSuccess Delivered

Volg ons op