Werken met een senior sales-recruitment-consultant:
De 3 voordelen op een rij

Wie tegenwoordig sales-managers, commercieel directeuren, sales-consultants of andere sales-professionals wil werven, moet heel goed zoeken. Maar vooral ook op de juiste manier. Sales-werving kost namelijk méér dan tijd en inspanning. Als je het proces niet op de juiste manier aanvliegt, vang je bot. Veel bedrijven willen daarom de hulp inschakelen van een werving- en selectie-bureau (voor het invullen van sales-vacatures) of een executive-search-bureau (voor het vinden van managers en directeuren). De vraag is welke sales-recruitment-consultant jou het beste kan helpen.

Het aanbod is enorm en iedereen beweert het sales-recruitment-vak tot in de puntjes te beheersen. Een bureau met een bekend logo kan aanlokkelijk klinken, maar je weet van tevoren vaak niet welke recruiter jouw opdracht oppakt. Het komt regelmatig voor dat dit een junior is. Natuurlijk moeten jonge mensen het vak leren. En ze kunnen ook heel veel talent hebben. Maar het is meestal niet handig om hen direct op een zware recruitment-opdracht te zetten. Want wanneer een twintiger zonder enige ervaring een senior sales-professional probeert te werven of een C-level executive search uitvoert, is je slagingskans niet groot. Kan deze junior een sales-directeur met 15 jaar ervaring die momenteel al een goede baan hééft, overtuigen om de overstap naar jouw bedrijf te maken? Waarschijnlijk niet. Daar heb je nu eenmaal ervaring, autoriteit, sales-skills en diepgaande vakkennis voor nodig.

Daarom is het verstandiger om te werken met een senior sales-recruitment-consultant: een zeer ervaren recruiter die óók optreedt als consultant. Waarom? We zetten de drie voornaamste voordelen van een samenwerking op een rij!

1. Goede sales-recruiters hebben sales-skills

Wie zich op het gebied van sales-recruitment waagt, moet zelf over uitstekende sales-skills beschikken. Waarom? Omdat recruitment sales is geworden (Ronnie Overgoor interviewde onze directeur Leon Spek hierover in 2023).

Goede kandidaten hebben in de regel al een baan. Staan zij te springen om hun vaste contract op te geven? Meestal niet. Jij moet de vacature en je bedrijf dus kunnen verkopen. En graag snel, want ze zijn maar mild geïnteresseerd. Een steengoede, bondige pitch is daarom onontbeerlijk.

Senior sales-recruiters en executive recruiters zetten zo'n pitch in elkaar én geven deze op het geschikte moment. Ze doorgronden de functie en bedrijfscultuur om deze vervolgens razendsnel aan de juiste kandidaat te verkopen. Door hun sales-skills te combineren met hun recruitment-ervaring, enthousiasmeren zij de kandidaat. En gedurende het traject houden ze zich ook aan andere sales-principes, zoals 'afspraak is afspraak' en 'reageer accuraat'. (Op Marketingfacts deelde onze directeur Leon Spek al eens 3 sales-lessen die HR moet leren.)

2. Een senior sales-recruiter kent de kracht van focus

Wie beweert alles te kunnen, is nergens een expert in. Dat geldt ook voor sales-recruitment. Het is natuurlijk prima als een recruitment-bureau alleen maar generieke functies kan invullen. Maar dáár moet je niet bij aankloppen voor de werving en selectie van een medior of senior sales-professional.

Goede senior sales-recruiters zetten hun tanden graag in vacatures waarvoor diepgaande expertise nodig is. Zij zijn geen alleskunners. Als een opdracht buiten hun 'recruitment-straatje' valt, zijn ze niet bang om deze te weigeren. Ze specificeren héél duidelijk waar ze goed in zijn. Je ziet bijvoorbeeld termen als 'ICT-sales-recruitment', 'fintech-sales-recruitment', 'C-level executive search', 'bouw-recruitment' en 'detachering werving en selectie' op hun website terugkomen. Daarnaast communiceren ze over hun expertise via relevante platforms (zoals Frankwatching). De kracht van focus is hen bekend — en daarom zetten zij daar vol op in.

3. Senior recruiters treden óók op als consultants

Senior recruiters nemen méér op zich dan werving en selectie. Zij fungeren ook als consultants. Hebben opdrachtgevers advies nodig, bijvoorbeeld over de beloning of een efficiënt recruitmenttraject? Hebben kandidaten behoefte aan begeleiding in het traject richting een nieuwe uitdaging? Goede, ervaren recruiters helpen beide partijen door het gehele recruitment-proces heen.

Is het nodig om een stapje extra te doen, dan zijn zij hier meestal toe bereid. Jouw doelen zijn hún doelen. Van a tot z!

Werving en selectie: sales-recruitment-bureau met alléén senior recruiters inhuren?

Wil jij graag werken met jouw 'eigen' senior sales-recruiter die zich volledig op jouw vacature stort en je vaste aanspreekpunt is? Vind je het een geruststellend idee dat deze expert 20+ jaar ervaring heeft in sales, management en recruitment? En sla je graag de handen ineen met een hooggespecialiseerd sales-recruitment-bureau?

Dan is een samenwerking met SalesSupply iets voor jou. Wij doorgronden je wensen en vinden binnen 3 weken een geschikte kandidaat voor je. Dat garanderen we. Elk van onze recruiters is een senior sales-recruitment-consultant met meer dan twee decennia ervaring en een rugzak voor kennis. Wij zetten onze expertise graag in om jouw sales-vacature in te vullen.

Meer weten of direct met ons aan de slag gaan?

Neem contact met ons op
Deel dit artikelSuccess Delivered

Volg ons op