Sales skills en senioriteit; success delivered

Een tijdje geleden ging ik bij een prospect op bezoek. Aan het eind van ons gesprek zei hij: “Leuk verhaal, Leon. Maar vanochtend was hier een recruitmentbureau dat zich specialiseert in IT, SaaS en cloud. Dat hoor ik niet terug in jouw verhaal.”

“Klopt,” antwoordde ik. “Van onze seniors mag je verwachten dat zij voor alle branches kunnen werven. En de kracht van recruitment is niet branchespecialisatie, maar de combinatie van senioriteit en sales-skills.”

Hij knikte begrijpend. Ik kreeg de opdracht niet.

Veel van onze huidige opdrachtgevers zijn trouwens wél actief in IT, SaaS en cloud. Alleen kiezen wij er niet voor om daarmee te zwaaien. Want dat is gewoon geen ‘geheim ingrediënt’ voor effectieve recruitment.

Twee maanden later kon ik het niet laten: ik spiekte op de website van het betreffende bedrijf om te kijken hoe de zaken ervoor stonden. En… de vacature waarover ik hen maanden ervoor had gesproken, stond nog open.

Dus: ja, wij hebben kennis van jouw branche. Maar we verstaan vooral ons vak: het verkopen van jouw vacature én bedrijf aan een geschikte kandidaat. Daarvoor heb je senioriteit en sales-skills nodig!




Deel dit artikel



Success Delivered

Volg ons op