Deze auto heeft een stuur!

“Heeft deze auto nou gewoon een stuur? En zitten er óók nog eens vier wielen onder? Ge-wel-dig!” … zei niemand ooit. Want daar mag je toch van uitgaan wanneer je een auto koopt?

Een soortgelijk gevoel bekruipt mij wanneer ik de Google Reviews lees van kandidaten die wij vanuit SalesSupply geplaatst hebben bij onze klanten. Natuurlijk vind ik het fijn dat we een gemiddelde beoordeling van 4,9 uit 5 sterren hebben. Maar ik ben echt met stomheid geslagen als ik lees waaróm kandidaten ons prijzen. Een kleine selectie:

We luisteren naar iemands wensen.

We komen onze afspraken na.

We zijn snel en proactief.

We zijn goed bereikbaar.

Onze begeleiding is persoonlijk en professioneel.

Ja, dat is heel leuk om te lezen. Maar deze zaken behoren toch allemaal tot de basiscompetenties van recruiters? Althans, dat mag ik hopen. Maar: niet dus. Dat horen we ook van kandidaten. Wat zegt dit in hemelsnaam over de recruitmentbranche anno 2024? Die staat er blijkbaar erg triest voor. Maar ach, de krapte op de arbeidsmarkt is gigantisch. Dus er is momenteel ruimte voor heel veel kaf tussen het koren. Zorgelijk, want zo krijgt recruitment een slechte naam.

Voor de duidelijkheid: ik verwelkom concurrenten van harte. Maar wel goede concurrenten. Samen houden we de reputatie van onze branche hoog en maken we de markt!




Deel dit artikel



Success Delivered

Volg ons op