Vraag naar salesmedewerkers verviervoudigd in een jaar

Volgens de periodieke arbeidsmarktanalyse van Yacht is de vraag naar salesmedewerkers is met 444% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar. En dat is een extra opvallende ontwikkeling als we weten dat het totaal aantal vacatures in Sales & Marketing met 1% is gedaald. Conclusie die we bij SalesSupply hieruit trekken op basis van eigen ervaringen: bedrijven zijn op zoek naar ervaren sales professionals en minder naar managers.

De ontwikkeling is kenmerkend voor het vakgebied Sales & Marketing. Het valt op dat naast de vraag naar salesmedewerkers ook de vraag naar marketingmedewerkers, salesmanagers en accountmanagers sterk stijgt. Het aanbod van professionals in genoemde functies is echter schaars. Het is dus moeilijk goede professionals te vinden waardoor krapte voor deze functies ontstaat op de arbeidsmarkt.

Wat het meest in het oog springt is dat er meer vraag is naar sales medewerkers op uitvoerend niveau. Met andere woorden: bedrijven zoeken sales professionals die weten hoe deals geclosed moeten worden en zijn minder op zoek naar managers in Sales & Marketing. Dat is exact wat aanluit bij de ervaring die we hebben bij SalesSupply. De markt vraagt vooral om sales professioanls die weten wat het is om zelf kansen te creëren om die vervolgens te benutten. Geen managers of relatiebeheerders dus, maar new business hunters met een succesvol trackrecord.

Stijging van aanbod van vacatures naar functie in procenten ten opzichte van kwartaal twee 2015:

Salesmedewerker           + 444%

Marketingmedewerker   +   97%

Salesmanager                   +   49%

Accountmanager             +   35%

Online marketeer            +   26%

Bron: Yacht




Deel dit artikel



Success Delivered

Volg ons op